Actualitate Internă

Verdictul experților: "Putin îi poate sacrifica pe cei din Transnistria și Găgăuzia pentru a-și atinge anumite scopuri. Nu are niciun fel de milă față de ei!" / "Putin nu are nicio problemă dacă Transnistria va arăta precum Mariupol, Avdiivkda sau Bahmut" / Conferință SSWP&FSPUB

Verdictul experților: "Putin îi poate sacrifica pe cei din Transnistria și Găgăuzia pentru a-și atinge anumite scopuri. Nu are niciun fel de milă față de ei!" / "Putin nu are nicio problemă dacă Transnistria va arăta precum Mariupol, Avdiivkda sau Bahmut" / Conferință SSWP&FSPUB

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a avertizat că dictatorul rus Vladimir Putin îi va sacrifica pe locuitorii din așa-zisele Transnistria și Găgăuzia în cazul în care va considera că asta îi va fi util pentru a-și continua planurile expansioniste. 

"Putin poate să îi jertfească pe cei din Transnistria, pentru că nu are niciun fel de milă față de ei. El îi poate sacrifica, doar pentru a-și atinge anumite scopuri. El poate face la fel și cu cei din UAT Găgăuzia. Putin a făcut așa cu rușii care locuiau în Turkmenistan. A semnat un acord cu Saparmurat Niiazov și le-a retras într-o noapte cetățenia rusă la toți turkmenii și rușii din Turkmenistan. Pentru prima dată au ieșit rușii în fața ambasadei ruse din Turkmenistan și ardeau portretele lui Putin. Atunci când Putin are interese, el va trimite armata să-l apere pe omul care poate nici nu există, iar atunci când are alte interese poate sacrifica sute de mii de oameni. Putin gândește altfel decât gândesc europenii", a zis Șalaru. (vedeți video AICI)

Întărind cele afirmate de Anatol Șalaru, expertul în securitate Cristian Barna, fost ofițer antitero în cadrul SRI, a subliniat că în cazul în care Putin va avea nevoie să radă de pe fața pământului așa-zisa Transnistria pentru a-și îndeplini obiectivele expansioniste, o va face fără să ezite.

"Putin este un conducător nemilos. Nu-i pasă de transnistreni. Pentru Putin, dacă Transnistria va arăta exact cum arată Mariupol, este super-ofertă! Deci nu are nicio problemă dacă Transnistria va arăta precum Mariupol, Avdiivkda sau Bahmut. Pentru el nu e o problemă. Pe el nu-l interesează cum îi cheamă pe acei oameni, cât de ruși, de moldoveni sau de români sunt ei", a menționat Cristian Barna. (veți video AICI)

Precizările au fost făcute de cei doi experți pe parcursul conferinței "Transnistria - de la conflictul înghețat la războiul hibrid", eveniment organizat pe 14 martie de think tankul studențesc Security Studies and World Politics (SSWP) în parteneriat cu Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București (FSPUB).

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.