Actualitate Internă

R.Moldova, desemnată de un studiu de specialiate drept țara europeană cea mai potrivită pentru investiții imobiliare în 2025

R.Moldova, desemnată de un studiu de specialiate drept țara europeană cea mai potrivită pentru investiții imobiliare în 2025

Un studiu recent care a anlizat o serie de aspecte esențiale pentru piața imobiliară - cum ar fi randamentul chiriilor și cele mai favorabile impozite pe proprietate – a evidențiat faptul că R.Moldova se află în fruntea clasamentului țărilor din Europa Centrală și de Est (care oricum conduc în clasamentul european general) în ce privește potențialul imobiliar.  

R.Moldova este, așadar, în 2025, cea mai potrivită alegere din Europa pentru cei are vor să investească în imobiliare, obținând cel mai mare punctaj în studiul realizat de compania britanică de asigurări William Russell, scrie Euronews.com  

Studiul a luat a analizat elementele-cheie ale investițiilor imobiliare, inclusiv ratele impozitului pe proprietate, impozitul pe venitul din chirii și randamentul brut din chirii. 

Într-un studiu anterior realizat de compania britanică de relocare 1st Move International, Lituania apărea ca fiind cea mai bună alegere. În clasamentul actual, țara baltică ocupă locul doi, fiind urmată îndeaproape de Macedonia de Nord. 

Moldova a fost numită „o piață emergentă, cu randament ridicat, pentru investitorii imobiliari timpurii, toleranți la risc” în respectivul studiu care a constatat că costurile de cumpărare a proprietății reprezintă maximum 2,80% din preț, iar impozitul pe venit este de 12% pe chirie, oferind un rating ridicat al randamentului locativ. 

R.Moldova a obținut un scor ridicat și datorită capitalei sale, Chișinău, care a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii ani în infrastructură, ospitalitate și afaceri. 

Aceste progrese, împreună cu creșterea turismului – datorită industriei vinului și patrimoniului cultural – oferă oportunități de închirieri pe termen scurt. 

  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.