Editorial

Întrebare pentru guvernarea de la Chișinău și păpușa Molotovka: dacă sunteți ”pro-europeni”, de ce pe teritoriul R.Moldova funcționează 4 fabrici rusești de armament?

Întrebare pentru guvernarea de la Chișinău și păpușa Molotovka: dacă sunteți ”pro-europeni”, de ce pe teritoriul R.Moldova funcționează 4 fabrici rusești de armament?

Interesante lucruri se petrec în RMoldova. Pe de o parte, conducătorii statului ţipă prin forurile internaționale că sunt de partea Ucrainei și împotriva acțiunilor agresorului, se duc pentru PR în Ucraina și își mai fac niște poze electorale, mai varsă o lacrimă ipocrită, urlă că "nu vând o bucată de țară pentru gaz", iar pe de altă parte fac business pe seama refugiaților, fugarilor de recrutare din Ucraina, cumpără gazul de 2 ori mai scump decât europenii de la ruși și mai nou produc componente pentru rachetele rușilor care sunt aruncate zilnic peste Ucraina și populația acesteia.

În conferința de presă de ieri a partidului CUB, președintele Igor Munteanu a venit și cu niște dezvăluiri interesante, dezvăluiri care sunt confirmate și de investigația RISE – detalii AICI.  

Actualmente, pe teritoriul R.Moldova funcționează patru uzine militare rusești – „Topaz” din Chișinău, „Aspa” din Orhei, „Bendeski mașino-stroitelinîi zavod” și „Pribor” din Tighina. Aceste uzine produc componente pentru rachete rusești S-22, S-59, iar unele proiectează mașini speciale pentru prelucrarea paletelor pentru motoare de avioane și compresoare, stații de preparare a electroliților, generatoare de impuls, sisteme de control automate, piese de precizie, prelucrarea metalelor, propulsoare electrice etc. Uzina „Aspa” din Orhei a produs până nu demult piese pentru concernul militar rusesc „Krasnîi okteabri”, care e lider mondial la motoare pentru avioane de vânătoare MIG. 

Deși autoritățile susțin că acestor uzine nu li s-a eliberat autorizații de export, sunt temeiuri destul de serioase să se pună la îndoială statistica oficială, pentru că aceste uzine au funcționat tot timpul, inclusiv în 2022. Igor Munteanu, a declarat că partidul e gata sa se implice pentru a remedia situația – detalii AICI.  

Acum eu întreb matreoștele de la guvernare si papușa Molotovka, care își rupeau cămașa că nu vând țara pentru gaz mai ieftin, de ce permiteți fabricarea de componente pentru rachete destinate rușilor? De ce se fac afaceri cu companiile ce se afla sub sancțiuni, ignorând companiile românești; afaceri în detrimentul populației R.Moldova și a intereselor naţionale? 

Dar organele risipitoare de banii contribuabililor, alde SIS și Procuratura Generală cu ce se ocupă? 

Cum naibii, în plin război al Rusiei cu Ucraina, pe teritoriul R.Moldova funcționează tocmai 4 uzine militare rusești care produc componente pentru rachete, dar și motoare pentru avioane de vânătoare MIG, dacă voi, stimată guvernare, vă pretindeți pro-europeni și mari apărători ai păcii? Ați sărăcit populația R.Moldova în timp de un an scoțând și duhul din oameni, adormind lumea cu povești că doriți să scăpați de influența rusească, dar de facto lucrați pentru agresori și separatiști!

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.