Putinista Marina Tauber, deputată a Partidului Șor, a fost evacuată, miercuri, cu forța din sala de judecată a Curții de Apel din Chișinău ai cărei magistrați examinează dosarul fraudei bancare, în care este vizat infractorul fugar Ilan Șor, șeful deputatei pe linie de partid și nu numai (detalii mai jos despre fraudele în care este implicată mahalagioaica Moscovei).
Deputata s-a zbătut, a țipat și i-a jignit pe polițiștii chemați s-o dea afară. VIDEO AICI
Anterior avocații infractorului fugar Ilan Șor au fost amendați pentru că au lipsit nemotivat la ședință.
Șor a fost condamnat, de prima instanță, la 7 ani și jumătate de închisoare în dosarul „fraudei bancară".
Amintim că de aproape jumătate de an, Marina Tauber se află în fruntea protestelor organizate la Chișinău și în alte localități de către partidul pro-rus al lui Ilan Șor, acuzat de strânse legături cu Moscova. Printre revendicările aberante ale manifestanților despre care există suspiciuni întemeiate că participă la proteste contra cost s-a numărat recent și solicitarea ca statul să plătească integral facturile cetățenilor la utilități, situație care nu se întâmplă nicăieri în lume. Protestele organizate de partidul Șor apar pe lista acțiunilor, orchestrate cu ajutorul Moscovei, pentru destabilizarea R.Moldovei și îndepărtarea puterii democratice de la Chișinău.
Marina Tauber este vicepreședinte și deputat al Partidului Șor, fiind colegă cu școală cu fugarul Ilan Șor. Ea este acuzată că a falsificat raportul financiar al Partidului Șor și de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii de către un grup criminal organizat.
În iulie 2022, procurorii anticorupție împreunp cu ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat mai multe percheziții în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”. Atunci, CNA anunța că în primul semestru al anului curent, Partidul Politic „Șor” ar fi efectuat plăți în sumă de 600 000 de euro, pe când cheltuielile raportate erau de puțin peste 228 000 de lei.
Potrivit probelor administrate pe dosar, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei „grupări criminale”, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Conform CNA, banii „grupului criminal” ajungeau în R. Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco, scrie publicația zgd.md.
Pe 23 iulie anul trecut, Marina Tauber a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, magistrații prelungind ulterior cu încă 20 de zile mandatul de arestare. Ulterior, ea a fost plasată în arest la domiciliu, iar măsura a fost prelungită de câteva ori.
Zgd.md mai scrie că fosta colegă de școală a lui Ilan Șor figurează în ambele rapoarte Kroll privind furtul miliardului de la cele trei bănci. Potrivit raportului, Tauber, alături de alți acționari ai Unibank, ar fi acționat concertat în beneficiul lui Ilan Șor.