Actualitate Internă Cap de pod

Presa rusă jubilează după victoria lui Ivan Ceban în alegeri. Primarul rusofil și românofob e numit ,,gradonacialnik” al Chișinăului de către propagandiștii Kremlinului. Care e originea acestui termen de sorginte imperialistă

Presa rusă jubilează după victoria lui Ivan Ceban în alegeri. Primarul rusofil și românofob e numit ,,gradonacialnik” al Chișinăului de către propagandiștii Kremlinului. Care e originea acestui termen de sorginte imperialistă

După cum era de așteptat, așa-zisa presă rusă (adică, propaganda statului genocidar) juisează, pardon, jublilează, în urma victoriei pe care Ivan Ceban (candidatul Rusiei) a înregistrat-o la Chișinău. 

Imediat după ce portalurile de știri în limba rusă din R.Moldova au anunțat victoria lui Ivan, primii care s-au grăbit să-l aplaude și să-l laude au fost așa-zișii jurnaliști ruși – detalii AICI. Asta spune totul despre cine este de fapt Ivan Ceban (individ consiliat de agenți FSB-GRU). Victoria lui NU a fost salutată de nimeni în UE și NATO, asta fiindcă Ceban pozează în ”pro-european” la comanda serviciilor secrete rusești, care-l tot recosmetizează. Avertizăm din nou și din nou: Ivan Ceban este principalul pion politic al Rusiei în teritoriile românești din stânga Prutului. 

Portalul de știri rusesc (din Federația Rusă) news.mail.ru a consemnat cu mândrie rezultatele alegerilor locale din municipiul Chișinău, subliniind că “pentru Ceban au votat cel puțin 132.802 persoane, cu 58.728 mai mulți decât în favoarea contracandidatul său Lilian Carp, pentru care au votat aproximativ 74.074 de persoane”

Mai mult, același portal l-a numit pe Ivan Ceban drept ,,gradonacialnikul” care a recâștigat alegerile pentru funcția de primar al orașului Chișinău – detalii AICI 

Care este originea termenului ,,gradonacialnik”

Gradonacialnik – termenul folosit de jurnaliștii ruși pentru a-l desemna pe rusofilul Ivan Ceban – îl desemna pe un guvernator de oraș în Imperiul Rus, începând cu secolul al XIX, care conducea orașul (cu terenurile adiacente), separat de subordonarea provincială într-o unitate administrativă aparte, datorită importanței sale speciale sau a poziției geografice a orașului – printre astfel de orașe numărându-se Sankt Petersburg, Moscova, Odesa, Sevastopol, Kerch-Yenikale, Nikolaev, Taganrog. 

Gradonacialnikul era numit doar de țar sau la recomandarea Ministerului de Interne, fiind subordonat acestuia sau guvernatorului general, iar poziția sa corespundea rangului de clasa a 4-a. Funcționarii și șefii militari din limitele orașului îi erau subordonați în toate problemele de administrație. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.