Actualitate Internă Focus

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău dinamitează minciunile agentei FSB-iste Natașa Morari. Individa figurează în baza de date Mirotvoreț ca dușman al Ucrainei, iar concubinul ei, interlopul rus Veaceslav Platon, a fost reținut în 2016 în Ucraina chiar de serviciile secrete. Mascarada FSB

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău dinamitează minciunile agentei FSB-iste Natașa Morari. Individa figurează în baza de date Mirotvoreț ca dușman al Ucrainei, iar concubinul ei, interlopul rus Veaceslav Platon, a fost reținut în 2016 în Ucraina chiar de serviciile secrete. Mascarada FSB

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, o contrazice pe agitatoarea pro-rusă Natalia Morari (concubina interlopului rus Slava Platon), care a insistat, recent, că ar fi primit informații de la serviciile secrete ucrainene precum că diplomații acestei țări ar fi ”filați” de către serviciile moldovenești. Nu uitați o evidență irefutabilă: sorcovă a Rusiei, Natașa Morari minte cum respiră. 

Invitat la un podcast, Excelența sa Marko Șevcenko a declarat că acest lucru este puțin probabil, întrucât Morari figurează în baza de date Mirotvoreț ca dușman al Ucrainei, iar concubinul ei, raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon, a fost reținut în 2016 în Ucraina chiar de serviciile sale secrete.

Când cineva spune că a primit informații de la serviciile secrete, eu îmi imaginez o astfel de situație: vine un om cu ochelari negri, spune că reprezintă serviciile secrete ucrainene și îi dă un dosar anume ei, rugând-o să-l publice. În general, unele servicii secrete care nu sunt populare în lume sau nu au o imagine pozitivă ascund acțiunile lor sub alte sloganuri, sub alte culori. Nu exclud și această variantă, dar, de obicei, sunt foarte sceptic când cineva spune că a primit un file secret de la un serviciu de inteligență” a explicat Șevcenko, citat de Deschide.md..

Excelența Sa a mai declarat că nici el și niciun coleg de la Ambasadă nu s-au simțit filați de serviciile moldovenești, însă a recunoscut că o asemenea procedură poate fi necesară în cazul în care există suspiciuni că diplomații unei anumite țări ar desfășura acțiuni subversive împotriva statului în care este detașat.

De exemplu, luăm ambasada unei țări terțe (se referă la Rusia, n.r.), care trezește suspiciuni că ar desfășura eforturi de destabilizare. Trebuie să fie filați diplomații ruși? Și în baza a ce date au fost expulzați acum câteva luni? Deci, au fost filați, au fost colectate date, analizate și au fost propuse soluții cum această activitate poate fi minimizată. De obicei, diplomații străini sunt obiect de interes pentru serviciile secrete ale țării în care sunt detașați. De exemplu, diplomații care reprezintă Ucraina, obiectul unei invazii militare, reprezintă interes pentru serviciile secrete, în special cele ruse. De aceea, fiecare diplomat ucrainean trăiește cu sentimentul că este urmărit” a notat Șevcenko.

Ambasadorul ucrainean a mai subliniat că declarațiile Nataliei Morari precum că ar fi primit informația de la serviciile secrete de la Kiev sunt în contradicție cu faptul că jurnalista figurează în baza de date Mirotvoreț drept agent al serviciilor secrete rusești, iar concubinul său, raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon, a fost reținut în 2016 în Ucraina chiar de serviciile sale secrete. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.