Actualitate Internă Cap de pod

APEL către basarabenii din AUR: desolidarizați-vă de acțiunile și declarațiile pro-ruse ale lui Simion și Târziu! Nu fiți complici la planul marii trădări a Basarabiei noastre și a voastre!

APEL către basarabenii din AUR: desolidarizați-vă de acțiunile și declarațiile pro-ruse ale lui Simion și Târziu! Nu fiți complici la planul marii trădări a Basarabiei noastre și a voastre!

Podul.md lansează un apel public adresat basarabenilor din AUR, atât către cei care au parvenit în Parlamentul României, în diverse funcții / poziții călduțe, cât și către ceilalți, păcăliți și atrași în structurile AUR. O declarație publică comună din partea voastră, prin care vă desolidarizați de acțiunile și declarațiile recente pro-Kremlin și anti-europene ale celor doi inși de la vârful AUR, George Simion și Claudiu Târziu, ar fi un gest cât se poate de firesc. 

George Simion NU este un unionist, ci e un dușman declarat al Basarabiei noastre, motiv pentru care i-a fost interzis pentru încă 5 ani să mai calce în România de la Est de Prut. Cât despre Claudiu Târziu și declarațiile sale revizioniste, a se analiza contextul în care au fost emise cât și coordonarea acestuia cu alți dușmani ai României aflați în siajul Moscovai și al Budapestei, cum este notoriul extremist românofob Laszlo Toroczkai, cel despre care Podul.ro a dezvăluit recent, în exclusivitate, că a intrat în vizorul Serviciului de Securitate al Ucrainei pentru declarații revizioniste similare ce atentează asupra integrității și independenței Ucrainei – detalii AICI

Vă amintim că Polonia are o ditamai Galiția între granițele actuale ale Ucrainei, dar are Varșovia o retorică revizionistă, mai ales acum, în vremuri de invazie rusească genocidară? NU. De ce? Pentru că astfel de narațiuni fac jocurile Kremlinului. 

Claudiu Târziu riscă să primească o interdicție de intrare pe teritoriul statului ucrainean similară cu cea aplicată lui George Simion, confirmată pentru Podul.ro de către același Serviciu de Securitate al Ucrainei – detalii AICI

Dacă Claudiu Târziu, prin declarațiile pe care le face, crede că trezește vreo simpatie sau și-i apropie pe românii minoritari care au mai rămas în nordul Bucovinei, se înșală amarnic – detalii AICI.  

Individul nu doar că nu îi apropie, dar riscă să-i îndepărteze definitiv, mulți dintre ei inhibându-se și fiindu-le rușine să mai spună că sunt români. Majoritatea manifestă o poziție pro-ucraineană și vorbesc cu predilecție în limba ucraineană, totodată simpatizând cu România, unde au rude și preferă, uneori, să-și petreacă vacanța. Aceste realități par a-i fi total necunoscute lui Claudiu Târziu, care ar trebui să meargă la Cernăuți și să privească în ochii unei soții sau mame îndurerate care și-a pierdut soțul ori fiul în războiul genocidar declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. 

George Simion și Claudiu Târziu NU sunt unioniști, de altfel, Unirea e ultima lor preocupare – detalii AICI. Amintim și că Simion i-a amenințat în repetate rânduri pe românii de la Est de Prut că România, în formula în care AUR ar ajunge la guvernare, nu va ajuta și nu va da bani Basarabiei – detalii AICI

Să ne înțelegem: NU e deloc un lucru rău ca România să pună anumite condiții (în special identitare) clasei politice stataliste / moldoveniste de la Chișinău, în vederea ReUnificării legitime. Însă Simion propăvăduiește o abandonare totală a R.Moldova pe mâna rușilor. 

Banii destinați Basarabiei nu merg doar la puterea centrală de la Chișinău, ci sunt repartizați peste tot în spațiul de la Est de Prut, începând din raioane, până în sate și cătune, cu acești bani esențiali fiind restaurate școlile, grădinițele dar și alte instituții din R.Moldova. Banii destinați Basarabiei se referă și la bursele și locurile de studii oferite în România pentru elevii, studenții, masteranzii și doctoranzii basarabeni – își pune oare George Simion următoarea întrebare: dacă îi lipsim de toate aceste lucruri pe românii basarabeni, unde, sau mai bine spus încotro s-ar îndrepta ei, având în vedere că majoritatea cunosc limba rusă?  

Dacă AUR își dorește, într-adevăr, să se transforme într-un partid unionist (fără prostii rusești gen RO-exit, anti-NATO, anti-UE), o posibilă soluție ar putea fi demiterea conducerii toxice în frunte cu Simion și Târziu. Cei doi vor o nouă abandonare a Basarabiei în mâinile rușilor. Avertizăm că Basarabia nu va mai face față unei noi ocupații rusești, care va șterge definitiv orice urmă a identității românești din acest spațiu, cum este ștearsă la ora actuala orice urmă de limbă și identitate ucraineană în Mariupol. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.