Actualitate Internă Focus

Sub aripa criminalului Putin și a serviciilor secrete rusești. Infractorul condamnat și fugar Ilan Șor NU exclude posibilitatea de a se muta definitiv din Israel la Moscova, unde familia sa locuiește de mulți ani

Sub aripa criminalului Putin și a serviciilor secrete rusești. Infractorul condamnat și fugar Ilan Șor NU exclude posibilitatea de a se muta definitiv din Israel la Moscova, unde familia sa locuiește de mulți ani

Magnatul fugar Ilan Șor, condamnat în contumacie la 15 ani de închisoare în dosarul ,,Furtul miliardului”, a vorbit pentru presa propagandistică din Rusia despre posibilitatea de a se muta în această țară în contextul vizitelor sale recente la Moscova, unde se întreține călduros cu înalți demnitari ruși, toți aceștia fiind asociați, la fel ca el, serviciilor secrete rusești – detalii AICI.

De sub aripa FSB-GRU, Șor va fi folosit, în continuare, cu obiectivele bine știute: destabilizarea R.Moldova, zădărnicirea parcursului pro-european și pro-românesc, deopotrivă cu încercarea de tulburare a relațiilor frățești dintre cele două state românești din dreapta și din stânga Prutului – detalii AICI –, precum și a relațiilor R.Moldova cu Ucraina, vecina sa de la Est de Nistru, care e o parteneră esențială a Chișinăului și o pavăză în fața expansiunii rusești genocidare. 

„Vom vedea. După cum știți, copiii și soția mei locuiesc aici (în Rusia – n. red.), a declarat Șor, răspunzând întrebării propagandiștilor de la Ria Novosti, care s-au interesat când se va muta la Moscova.

Potrivit informațiilor publicate de Inspectoratul General al Poliției, începând cu noiembrie 2023, Ilan Șor are întrevederi cu oficiali din alte state, în special cu cei din Federația Rusă, scrie anticoruptie.md (detalii AICI). 

Pe 13 aprilie 2023, Curtea de Apel Chișinău l-a găsit vinovat pe oligarhul Ilan Șor de două infracțiuni: escrocherie și spălare de bani. Avocații lui Șor au atacat decizia la Curtea Supremă de Justiției. Înalta Curte a admis recent un demers al apărătorilor privind ridicarea excepției de neconstituționalitate. Astfel, examinarea recursului a fost amânată până pe 3 aprilie.

Valoarea prejudiciului material pe care Ilan Șor este obligat să îl acopere e de peste 5,2 miliarde de lei moldovenești. Valoarea totală a bunurilor lui Șor sechestrate pe teritoriul R.Moldova e de 1,36 miliarde de lei moldovenești.

Precizăm că Șor este soțul cântăreței rusoaice Jasmin. Cuplul are doi copii – Margarita și Miron. Soția și copiii se află de mai mulți ani în Rusia. Jasmin e o susținătoare fățișă a războiului genocidar al Rusiei în Ucraina, motiv pentru care a fost inclusă de Canada pe lista sancțiunilor (detalii AICI).

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.