Externe

Demnitate: angajații ucraineni ai centralei nucleare de la Zaporizhzhya REFUZĂ să încheie contracte de muncă cu Rosatom, compania rusă de stat, în pofida persecuțiilor la care îi supun ocupanții

Demnitate: angajații ucraineni ai centralei nucleare de la Zaporizhzhya REFUZĂ să încheie contracte de muncă cu Rosatom, compania rusă de stat, în pofida persecuțiilor la care îi supun ocupanții

Site-ul Centrului Național de Rezistență informează că așa-zisele autorități ruse din teritoriile ocupate îi presează pe lucrătorii centralei nucleare Zaporizhzhya să încheie un contract de muncă cu compania rusă de stat Rosatom, care se ocupă de managerierea centralei ucrainene de la momentul ocupației acesteia. 

Centrala de la Zaporizhzhya – cea mai mare centrală nucleară din Europa și printre primele zece din întreaga lume – a fost fost capturată de ruși la începutul lunii martie, iar conducerea rusă a acesteia îi amenință pe lucrătorii ucraineni că îi va concedia pe toți de la 1 ianuarie și că îi va înlocui cu specialiști ruși dacă nu semnează contractele de muncă cu Rosatom. 

Deși amenințarea este serioasă, în condițiile în care au fost aduși deja în centrală ingineri ruși, care lucrează prin rotație, mulți ucraineni refuză categoric să semneze contractul cu compania ocupanților ruși, riscând să își piardă slujba stabilă si bine plătită dar și să provoace furie și represalii din partea rușilor.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.