Actualitate Internă Focus

Breaking! Rachete rusești, în spațiul aerian al R.Moldovei! / Polonia a ridicat de la sol avioane de luptă în timpul unui atac rusesc masiv

Breaking! Rachete rusești, în spațiul aerian al R.Moldovei! / Polonia a ridicat de la sol avioane de luptă în timpul unui atac rusesc masiv

Cel puțin două rachete lansate de Rusia în vestul Ucrainei au intrat pe teritoriul R.Moldovei, vineri dimineață, iar Polonia a ridicat de la sol avioane de luptă interceptoare de teama pătrunderii unor rachete pe teritoriul său, scriu mai multe publicații și conturi de X (Twitter), specializate în analiză militară.

În Moldova, pătrunderea s-ar fi întâmplat la Naslavcea, localitatea ce mai nordică a țării, unde s-au mai întâmplat și anterior violări ale spațiului aerian.

Avioanele poloneze și ale altor aliați au fost mobilizate pe 29 martie ca răspuns la rapoartele privind un atac masiv cu rachete rusești împotriva Ucrainei, a anunțat Comandamentul Operațional al Forțelor Armate ale Poloniei, citat de The Kyiv Independent.

Forțele aeriene ucrainene au avertizat că Rusia a lansat mai multe valuri de rachete în cursul nopții și că o alertă aeriană a fost în vigoare în întreaga țară.

Explozii au fost raportate în mai multe orașe, inclusiv în Dnipro și Ivano-Frankivsk, la ora publicării acestei știri.

"În această noapte, se observă o activitate intensă a aviației cu rază lungă de acțiune a Federației Ruse, legată de lovituri cu rachete efectuate împotriva unor obiecte situate pe teritoriul ucrainean", a precizat Comandamentul Operațional al Poloniei pe X.

„Au fost activate toate procedurile necesare pentru a asigura siguranța spațiului aerian polonez".

O rachetă de croazieră rusă a intrat în spațiul aerian polonez timp de aproximativ 39 de secunde în timpul unui atac major cu rachete și drone împotriva Ucrainei pe 24 martie. Armata poloneză a declarat că nu a doborât-o pentru că ar fi fost riscant pentru civilii din zonă. 

Moldova:

Avioanele Poloniei și ale aliaților

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.