Actualitate Internă Focus

În sfârșit, justiția de la Chișinău a declarat drapelul Imperiului Rus drept extremist! O decizie similară ar trebui să se dea și în cazul drapelului Imperiului Sovietic de ocupație (cârpa roșie cu seceră și ciocan). Rusia a fost dintotdeauna o închisoare a popoarelor

În sfârșit, justiția de la Chișinău a declarat drapelul Imperiului Rus drept extremist! O decizie similară ar trebui să se dea și în cazul drapelului Imperiului Sovietic de ocupație (cârpa roșie cu seceră și ciocan). Rusia a fost dintotdeauna o închisoare a popoarelor

Deși ne-a obișnuit, de-a lungul a mai bine de 30 de ani, doar cu inacțiunea, ineficiența, cu așa-numitul ”cumătrism”, cu subordonarea și partizanatul politico-isteric, iată că justiția de la Chișinău arată că mai poate fi bună de ceva. Aceasta a luat, în sfârșit, o hotărâre foarte importantă – a declarat drept extremist drapelul Imperiului Rus (Țarist) pe teritoriul Basarabiei. 

La 3 aprilie curent, Judecătoria Chișinău a admis cererea depusă de către Procuratura Generală (PG), Ministerul Justiției (MJ) și Serviciului de Informații și Securitate (SIS), cu referire la drapelul imperial al Rusiei. Potrivit hotărârii, acesta a fost declarat simbol extremist (detalii AICI

„Se constată caracterul extremist al drapelului cu trei linii orizontale de culoare alb-galben-negru. Hotărârea cu drept de apel la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 zile de la pronunțarea dispozitivului, prin intermediul Judecătoriei Chişinău (sediul Centru)”, se arată în hotărâre. 

Drapelul imperial negru-galben-alb, cu care se afișează astăzi extremiștii xenofobi și rasiști din Rusia, a fost folosit ca steag național al Imperiului Rus în anii 1858-1896, în timpul domniei lui Alexandru al II-lea. De asemenea, drapelul este folosit pe larg de invadatorii ruși, împreună cu panglica de colorado fascistoidă, a lui Andrey Vlasov, drept unele dintre simbolurile războiului genocidar și de ocupație al Rusiei în Ucraina. 

În mod logic, decizia ar trebui succedată de o hotărâre similară în cazul steagului URSS. Să nu uităm că URSS tot un imperiu a fost, însă unul care și-a depășit precursorul prin amploarea atrocităților, crimelor și genocidelor comise. Această situație i-a atras Rusiei sovietice, în Vest, denumirea de ”închisoare a popoarelor” – sintagma exprimă un adevăr indiscutabil. Din această închisoare a popoarelor a făcut parte, în mod forțat, și Basarabia noastră, iar consecințele politicilor represive și genocidare ale sovieticilor asupra românilor basarabeni le resimțim până în prezent, inclusiv în viața de zi cu zi. Și inclusiv în existența nedreptei și mincinoasei granițe de pe Prut.  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.