Actualitate Internă Cap de pod

EXCLUSIV DOCUMENT. Așa-zisul ”minister de externe” de la Tiraspol minte că nu știe nimic despre acțiunile FSB-istului Aleksandr Kalinin, șeful mercenarilor ”Dnestr”, deși acesta recrutează transnistreni pentru războiul Rusiei din Ucraina. Terorismul rusesc, unica politică a Tiraspolului

EXCLUSIV DOCUMENT. Așa-zisul ”minister de externe” de la Tiraspol minte că nu știe nimic despre acțiunile FSB-istului Aleksandr Kalinin, șeful mercenarilor ”Dnestr”, deși acesta recrutează transnistreni pentru războiul Rusiei din Ucraina. Terorismul rusesc, unica politică a Tiraspolului

Regimul separatist și așa-zisul ”minister al afacerilor externe” de la Tiraspol refuză să întreprindă acțiuni împotriva FSB-istului și capului mercenarilor ”Dnestr”, Aleksandr Kalinin, deși acesta recrutează transnistreni pentru războiul genocidar al Rusiei în Ucraina

Separatiștii de la Tiraspol demonstrează din nou că sunt doar niște unelte docile ale Kremlinului, care acționează fix cum li se dictează la Moscova, fără a avea nici cea mai mică linie politică proprie. 

Acest lucru contrastează puternic cu nemeritatul statut de ”partener” pe care R.Moldova i l-a oferit Tiraspolului în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. În realitate, așa-zișii ”oficiali” de la Tiraspol cu care Chișinăul negociază în mod direct sunt agenți ai Rusiei, acolo neexistând suveranitate, independență sau libertate, dincolo de minciunile în serie ale propagandei kremlinopate. 

Realitatea sus-amintită se explică și prin lipsa absolută de reacție a regimului separatist și a așa-zisului ”minister al afacerilor externe” de la Tiraspol față de acțiunile FSB-istului Aleksandr Kalinin, șef al mercenarilor ”Dnestr”, care iată că recrutează transnistreni, conform surselor Podul.md, pentru războiul genocidar pe care Rusia îl poartă în Ucraina. 

Evident, activitățile lui Kalinin sunt foarte bine cunoscute la Tiraspol, ba chiar încurajate, în regiunea separatistă din stânga Nistrului existând zeci și sute de afișe și anunțuri privind recrutarea în armata rusă a transnistrenilor, mulți dintre aceștia fiind și cetățeni ai R.Moldova (recrutările se fac atât în armata rusă de ocupație de la Tiraspol, cât și în cea a Federației Ruse, dar și în cadrul unor batalioane de mercenari precum ”Dnestrul” lui Kalinin, care luptă în Ucraina). Așadar, cum se împacă acest lucru cu pretinsă abordare ”pacifistă”, ”diplomatică” și ”non-provocatoare” perorată papagalicește de regimul separatist de la Tiraspol față de Ucraina? Dacă regimul de la Tiraspolul crede că la Kyiv aceste lucruri nu se văd, sau nu sunt cunoscute, se înșeală amarnic. 

Iată însă cum ne-au răspuns separatiștii din așa-zisul ,,minister al afacerilor externe” de la Tiraspol (foto jos) atunci când i-am întrebat ce părere au despre faptul că numitul Kalinin recrutează transnistreni pentru a lupta împotriva Ucrainei, și de asemenea, ce riscă Kalinin, conform așa-zisei ”legislații transnistrene” pentru asemenea acțiuni:

”Structurile ministeriale externe ale PMR nu au cunoștință despre activitățile lui A. Kalinin, și de asemenea, nu comentează declarațiile unor persoane care nu au nicio legătură de drept cu PMR”.

În realitate însă, separatiștii sunt la curent cu absolut toate mișcările FSB-istului Kalinin, iar conexiunea dintre acestea și darea de către Ucraina în căutare a separatistului și așa-zisului ”ministru al afacerilor externe” de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, este una evidentă. Astfel, tolerând, acoperind și chiar organizând împreună cu Kalinin acțiuni de recrutare, precum și acțiuni teroriste, atentatoare asupra integrității și independenței Ucrainei, regimul de la Tiraspol a băgat de facto în război regiunea din stânga Nistrului. Îi lăsăm pe separatiștii de la Tiraspol să se întrebe ce ar putea însemna acest lucru, ori, mai exact, dacă are sau nu Ucraina voie să se apere, în aceste condiții, prin forța armelor, împotriva unui alt germene malign agresiv, care îi stă chiar în coaste.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.