Actualitate Internă Focus

DOCUMENT. Părintele Maxim Melinti și comunitatea religiasă din Ghidighici au înregistrat o victorie totală împotriva FSB-iștilor Vladimir Cantarean și Iulian Rață. Instanța a respins fără judecată acțiunea ilegală a acestora. Cum e motivată decizia

DOCUMENT. Părintele Maxim Melinti și comunitatea religiasă din Ghidighici au înregistrat o victorie totală împotriva FSB-iștilor Vladimir Cantarean și Iulian Rață. Instanța a respins fără judecată acțiunea ilegală a acestora. Cum e motivată decizia

Consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei și preot paroh al Bisericii Ghidighici, părintele Maxim Melinti avertizează, pe Facebook, cu privire la atacurile ilegale și fără legături cu ortodoxia pe care protopopul de Orhei (Iulian Rață) al așa-zisei ”mitropolii” FSB-iste a R.Moldova le-a lansat la adresa comunității religioase din Ghidigici, la ordinul șefului său FSB-ist și travestit în sutană: Vladimir Cantarean, mitropolitul Rusiei din stânga Prutului. 

După ce Cantarean și Rață au coordonat acționarea în instanță a parohului de la Ghidigici, încercând să-l persecute doar pentru că acesta a trecut, împreună cu întreaga comunitate, la Mitropolia Basarabiei, întorcându-se în sânul BOR, instanța a respins fără judecată, la 22 martie curent, acțiunea bărboșilor FSB-iști. În recenta motivare a deciziei, instanța de judecată confirmă public (foto jos) toate acuzațiile punctate de părintele Maxim Melinti, care explicase faptul că acțiunea este una profund ilegală, fiind coordonată, mincinos și revanșard, de numitul Iulian Rață, sluga lui Cantarean. 

În cele ce urmează, Podul.md vă prezintă comentariile pe care părintele Maxim Melinti le-a postat pe Facebook:  

”În slujba lui Dumnezeu sau în interesele meschine ale unor preoți?

Urmare a deciziei motivate a instanței de judecată, din data de 22 Martie curent, prin care a respins fără judecare cererea de chemare în judecată de către Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove contra Comunității religioase din Ghidghici, constatăm următoarele:

Piesele de puzzle pe care le-am identificat noi anterior (cu referire la acțiunile întreprinse de Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove) se confirmă prin decizia motivată a instanței de judecată (instanța de fond), care a restituit fără examinare cererea de chemare în judecată depusă de Mitropolia Moldovei din data de 14.03.2024.

Cunoaștem intenția protopopului de Orhei Iulian Rață de a destabiliza situația din Ghidighici.

Cunoaștem la fel, destul de bine, și un grup de persoane din sat și nu numai, care sunt implicate în aceste acțiuni, participante de altfel și la cazul de-a dreptul dezgustător de la Camencea, inițiat de același preot Iulian Rață.

Aducem sincere felicitări, pentru zelul Saulin (zelul lui Saul din Tars) care-l manifestă în slujba Mitropoliei Moldovei. 

De multe ori, inclusiv de aceasta dată, constatăm că se luptă Împotriva lui Dumnezeu și a oamenilor, se luptă împotrivă unui sat, care benevol, în public și ferm a luat decizia de a reveni la Biserica-Mamă, aderând la Mitropolia Basarabiei.

‹Lăsați-ne în legea noastră!› (Grigore Vieru)

Cu dragoste întru Hristos, cel ce mult a pătimit de la farisei,

Preotul Maxim Melinti și Preotul Vasile Manică din Biserica Ghidighici”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.