Sunday, May 12, 2024
Editorial

O mare problemă: cvasi-absența României în spațiul mediatic de la Chișinău. Posturile rusești suspendate ar trebui înlocuite cu televiziuni românești

O mare problemă: cvasi-absența României în spațiul mediatic de la Chișinău. Posturile rusești suspendate ar trebui înlocuite cu televiziuni românești

Mă uit, cu deosebit interes, la amplul scandal iscat de legitima suspendare a emisiei câtorva posturi de televiziune pro-rusești de la Chișinău. Asta ar fi trebuit să se întâmple de mult timp, fiindcă propaganda de război a Rusiei spală creierele moldovenilor. 

De notat că o parte din aceste posturi au fost trecute, peste noapte, de la Igor Dodon la Ilan Șor. Ăsta e semnul că Moscova și-a schimbat favoritul. Dodon este un cal mort, iar Moscova – se știe – nu crede în eșecuri. Și nici în lacrimi.  

E mai mult decât evident că aceste posturi tv rusești, plătite cu bani negri, au mari probleme privind corectitudinea informațiilor prezentate. Pur și simplu, poziționându-se dincolo de cadrul legal, televiziunile în cauză au împroșcat propaganda de război a Rusiei criminale, laolaltă cu toate minciunile aferente.

Problema asupra căreia vreau să atrag atenția este cvasi-absența României în spațiul mediatic de la Chișinău. Vorbim, în acest caz, despre șase televiziuni rusești ale căror licențe au fost ridicate în mod cât se poate de justificat. Șase! Câte televiziuni are România în spațiul dintre Prut și Nistru? Eu știu doar TVR Moldova. Nu pun la socoteală și PRO TV, acela este privat. 

Bine ar fi, deși nu prea cred asta, ca posturile rusești să fie înlocuite cu televiziuni românești. Este mare nevoie, mai ales în contextul războiului din Ucraina, ca prezența mediatică românească să crească în R.Moldova. 

României pare că îi este teamă, sau nu e lăsată să intre în războiul mediatic contra Rusiei, pe teritoriul R.Moldova, adică în Basarabia noastră. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.