Actualitate Internă Cap de pod

EXCLUSIV Galerie FOTO. Mizeria rusească din Basarabia noastră. Agenții FSB și coloana a 5-a. Tot ce trebuie să știi despre așa-zisul “marș al memoriei” pe care serviciile secrete rusești l-au regizat la Chișinău. Copiii mânați pe străzi pentru a-i comemora pe ucigașii buneilor și părinților noștri. Găgăuzii aduși cu autocarele la porunca lui Șor

EXCLUSIV Galerie FOTO. Mizeria rusească din Basarabia noastră. Agenții FSB și coloana a 5-a. Tot ce trebuie să știi despre așa-zisul “marș al memoriei” pe care serviciile secrete rusești l-au regizat la Chișinău. Copiii mânați pe străzi pentru a-i comemora pe ucigașii buneilor și părinților noștri. Găgăuzii aduși cu autocarele la porunca lui Șor

Hidoasa tradiție a pro-rușilor și a nostalgicilor după ocupația sovietică a Basarabiei noastre de a regiza, la 9 mai, un așa-zis “marș al memoriei”, a continuat și în acest an, comportând cele mai scabroase forme si specimene. Deși vremea nu s-a dovedit a fi una întocmai prielnică, în special în prima parte a zilei, lumpenii Rusiei s-au îmbulzit în Piața Marii Adunări Naționale pentru a celebra așa-zisa “zi a victoriei” asupra nazismului, care nu ar fi fost niciodată posibilă fără ajutorul și suportul britano-american, care a scos Rusia de sub molozul de la Stalingrad, dându-i arme, bani și hrană, fiindcă altfel murea de foame.

Podul.md a urmărit îndeaproape bâlciul gonflat de partidele pro-rusești și de serviciile secrete ale Kremlinului,surprinzând o serie de bufonerii și ilegalități atât în legătură cu organizatorii manifestației stalinisto-putleriste, cât și cu bipezii care i-au dat curs. Și iată cum a fost. 

Încă de la primele ore ale dimineții, la Chișinău sosesc primele autocare din așa-zisa Găgăuzia. Sunt pline cu etnici găgăuzi rusificați și aduși ca simplă masă de manevră la porunca magnatul condamnat și fugar Ilan Șor, care și-a petrecut ”eliberarea” de anul acesta la Moscova, alături de criminalii de la Kremlin. Acești nefericiți spălați pe creiere și menținuți într-o sărăcie lucie au fost mânați prin Chișinăul nostru pentru a aplauda ocupația sovietică a Basarabiei românești. 

Deși e un simbol al genocidului și al agresiunii militare rusești în Ucraina (preluat de la regimentul de luptă al colaboraționistului nazist Andrei Vlasov), fiind scos în afara legii de către autoritățile pro-europene de la Chușinău (detalii AICI), panglica bicoloră (pe care românii basarabeni o numesc, ironic, “de colorado“) a fost nelipsită. Deși vizibil mult mai prudenți decât în anii precedenți, destui pro-ruși s-au încăpățânat să și-o înfigă în piept. Ne-am fi așteptat ca poliția să intervină și să-i sancționeze în conformitate cu legea, dar lumpenii au fost tolerați. Printre aceștia s-au numărat (ostentativ) deputata Diana Caraman (Partidul Comuniștilor), deputatul Vlad Bătrîncea (nr. 2 în PSRM), infractorul Igor Dodon (șeful PSRM) și Eduard Smirnov (“decanul de vârstă” al PSRM în Parlamentul de la Chișinău). 

Dacă de la aceste cârpe ale Moscovei te poți aștepta la absolut orice, mult mai iresponsabili și lipsiți de un minim nivel de rațiune s-au dovedit a fi unii părinți care și-au adus copiii la așa-zisul “marș“ (marș în Rusia, bă ăștia!), agățându-le în piept simboluri fascistoide. Podul.md vă prezintă imagini cu astfel de copii pe care chiar părinții îi fac să încalce legislația în vigoare. Acești părinți mutanți ar trebui trași la răspundere! 

Clubul sportiv de Kickboxing & Muay thai ”Coltuc Gym”, fondat de Petru Coltuc, notoriu slugoi al lui Dodon și aplaudac al Rusiei genocidare, a adus în mod organizat copii și adolescenți (care se antrenează sub egida sa), mânându-i prin Chișinău ca pe animale, pentru a-i comemora pe ucigașii buneilor și părinților noștri. NU e deloc clar dacă a existat un acord al tuturor părinților pentru așa ceva – detalii AICI.  

Evident, nu a lipsit nici de această dată deja notoriul afiș ce îl înfățișează pe dictatorul sovietic și satanist Iosif Stalin, unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii. Podul.md a întrebat, în limba română, una dintre persoanele responsabile pentru afișarea acestei orori, dacă nu se teme că va fi sancționată de oamenii legii. Respectivul ne-a replicat cu nonșalanță, în rusă: ”Nu, nu mă tem, că nu o fac pentru prima dată”. 

La bâlciul kremlinopat și-au făcut apariția și propagandiștii de la MIR (latrină tv fondată în 1992 de către statele CSI, cu epicentrul la Moscova / post pe care R.Moldova a încetat încă de anul trecut să-l mai finanțeze – detalii AICI). 

Printre alte panarame, în fruntea coloanei ce mărșăluia spre Complexul memorial zis ”Eternitate” (o hidoșenie ce ar trebui aruncată în aer), l-am zărit și pe agentul FSB-ist Alexei Petrovici – detalii AICI.  

Petrovici a stat tot timpul alături de avocatul lui Ilan Șor – Denis Ulanov –, politruc manevrat de Șor, de Dodon, dar și de Victor Gaiciuc, ex-ministru al Apărării R.Moldova în perioada guvernării Chicu (adică, Dodon și PSRM). 

Imaginea zilei însă, care ne-a făcut, pentru o clipă, să ne simțim ca în Rusia putleristă, prezintă un adolescent îmbrăcat în haine tactice militare, ținând în mână un AK-47 de jucărie. Care în viitor ar putea deveni real. Nu știm cine este acest copil, și nici cine sunt părinții lui, însă un lucru rămâne cert: tendințe de a face copii și a-i educa încă din fragedă pruncie în spiritul uciderii și agresiunii, repere ce seamănă izbitor cu cele din societatea rusească, ar trebui să ne îngrijoreze pe toți (și asta indiferent dacă etnia acelui copil și a părinților săi e alta decât a majorității cetățenilor R.Moldova!)

Mai trebuie adăugat aici că acest eveniment nu ar fi fost posibil, cel puțin la nivelul organizării și popularizării masive, fără implicarea FSB/GRU, a agenturilor rusești din R.Moldova, a Ambasadei Rusiei și a Ambasadei Belarusului.  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.