Saturday, Jul 27, 2024
Actualitate Internă Focus

FOTO. Ambasada Georgiei de la Chișinău s-a solidarizat cu ampla mișcare de protest din Georgia, afișând drapelul Uniunii Europene pe clădire. Locul Georgiei e în UE, acolo unde domnește democrația și libertatea, principii aflate în antiteză cu ideile dictatoriale ale oligarhului rusofil Ivanishvili

FOTO. Ambasada Georgiei de la Chișinău s-a solidarizat cu ampla mișcare de protest din Georgia, afișând drapelul Uniunii Europene pe clădire. Locul Georgiei e în UE, acolo unde domnește democrația și libertatea, principii aflate în antiteză cu ideile dictatoriale ale oligarhului rusofil Ivanishvili

Ambasada Georgiei la Chișinău s-a solidarizat cu mișcarea protestatară de acasă afișând drapelul Uniunii Europene pe clădire. Frumosul gest de solidaritate nu poate fi pe placul oligarhului rusofil Ivanishvili, cel care conduce din umbră partidul de guvernământ ”Visul Georgian”, iar prin intermediul acestuia, întreaga țară. 

Din acest punct de vedere, gestul, care are toate șansele de a fi condamnat de pletora Rusiei de la Tbilisi, este demn de toată lauda și ar trebui să-i încurajeze și pe alți diplomați și ambasadori georgieni acreditați în afara țării să se solidarizeze în acest mod cu toți cetățenii georgieni, cu familiile, rudele și prietenii lor de acasă care protestează neîncetat, deja de 2 luni, în stradă, împotriva unor proiecte de legi menite să ducă Georgia în hăul unei dictaturi rusești. 

Deși zeci de mii de cetățeni au ieșit în stradă, la Tbilisi, pentru a protesta împotriva celor două proiecte de legi privind așa-zișii ”agenți străini”, proiecte 100 % rusești, antidemocratice, neofasciste și foarte asemănătoare cu legile totalitariste din Rusia putinistă (mai ales că în Rusia există un analog – legea privind așa-zișii ”agenți străini”, care îi segregă la modul cel mai practic pe cetățenii ruși exact cum erau segregați germanii în cel de-al Treilea Reich), totuși, partidul parlamentar majoritar, controlat de oligarhul Ivanishvili, l-a aprobat și votat în lectură finală (detalii AICI). 

Este încă un pas periculos care îndepărtează Georgia de Uniunea Europeană, acolo unde îi este, de fapt, locul. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.