Actualitate Internă Cap de pod

EXCLUSIV. Ambasada Rusiei de la Chișinău a angajat basarabeni cu cetățenie rusă pentru a suplini golurile apărute după ce autoritățile R.Moldova au ordonat reducerea personalului (adică a agenților FSB-GRU). Decizia de a apela la agentura locală îi permite Kremlinului să ocolească sancțiunile, deservindu-se fără probleme de clădirea imensă a Ambasadei. Expulzați-l pe Vasnețov!

EXCLUSIV. Ambasada Rusiei de la Chișinău a angajat basarabeni cu cetățenie rusă pentru a suplini golurile apărute după ce autoritățile R.Moldova au ordonat reducerea personalului (adică a agenților FSB-GRU). Decizia de a apela la agentura locală îi permite Kremlinului să ocolească sancțiunile, deservindu-se fără probleme de clădirea imensă a Ambasadei. Expulzați-l pe Vasnețov!

Decizia Chișinăului prin care a ordonat Ambasadei Rusiei să-și reducă numărul ”diplomaţilor” acreditaţi şi al angajaţilor ”tehnico-administrativi” (adică, agenții FSB-GRU) pare să nu o afecteze prea tare, asta pentru că Moscova a găsit o soluție rapidă și necostisitoare: apelarea la extrem de obedienta și nepretențioasa agentură locală filorusă, dornică șă-și deservească îndeaproape stăpânii criminali. 

Potrivit surselor Podul.md, mai mulți basarabeni cu cetățenie rusă au fost angajați de Ambasada Rusiei de la Chișinău, în zilele imediat următoare după momentul în care zeci de agenți FSB-GRU deghizați în așa-ziși ”diplomaţi” au fost expulzați, împreună cu familiile lor, de pe teritoriul R. Moldova (detalii AICI

Chișinăul își justificase decizia prin faptul că zișii ”diplomați” ruși au desfășurat, la ordinul centralelor de la Kremlin, numeroase acţiuni ostile și destabilizatoare în R.Moldova. Aceste acțiuni nu erau ”diplomatice”, ci FSB-istice.  

Acum însă, lucrurile par să se fi stabilizat la ambasada lui Oleg Vasnețov. După ce așa-zișii ”diplomați” și-au luat tălpășița de pe teritoriul Basarabiei noastre, Kremlinul a recrutat agentura locală cu cetățenie rusă pentru a ocoli sancțiunile de așa-zisă “reductibilitate” ordonate de Chișinău, atât pentru a desfășura pe mai departe operațiuni de spionaj și destabilizare internă, cât și pentru a întreține bârlogul din Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt nr. 153. 

Această situație demonstrează că măsurile întreprinse de Chișinău sunt insuficiente și ar trebui revăzute de urgență.

Kremlinul – care a aruncat demult în aer orice perspectivă a așa-ziselor “bune relații bilaterale”, dovadă atacurile constante și gratuite ale sorcovei mincinoase din fruntea biroului de presă al MID-ului rusesc, Maria Zaharova, la adresa românilor basarabeni – își va folosi toate ”crăcile” de care dispune în stânga Prutului pentru a destabiliza și opri R.Moldova de la parcursul său firesc pro-european și pro-românesc. 

Următorul pas necesar pe care ar trebui să îl întreprindă Chișinăul este expulzarea ambasadorului Vasnețov, simbolul ingerinței rusești în afacerile interne ale R.Moldova. Expulzarea lui ar trebui urmată de închiderea definitivă a Ambasadei Rusiei de la Chișinău, care nu e altceva decât o anexă a FSB-GRU. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.