Actualitate Internă Focus

R.Moldova are nevoie de o instituție a spionajului militar în cadrul Ministerului Apărării. Investigația despre agentul rus Igor Gorgan, fost șef al statului major, care transmitea Rusiei informații secrete despre armata basarabeană, ar trebui să determine Chișinăul să înființeze de urgență o instituție a GUR pe model ucrainean

R.Moldova are nevoie de o instituție a spionajului militar în cadrul Ministerului Apărării. Investigația despre agentul rus Igor Gorgan, fost șef al statului major, care transmitea Rusiei informații secrete despre armata basarabeană, ar trebui să determine Chișinăul să înființeze de urgență o instituție a GUR pe model ucrainean

Investigația-bombă a jurnalistului The Insider, Serghey Kanev, publicată astăzi, care a șocat întreaga opinie publică basarabeană (detalii AICI, AICI și AICI) ar trebui să determine autoritățile de la Chișinău să înființeze cât mai grabnic o instituție a GUR pe model ucrainean. 

Necesitatea înființării unei structuri sau direcții principale de informații în cadrul Ministerului Apărării R.Moldova este dictată atât de securitatea internă a cetățenilor, cât și de funcționalitatea instituțiilor care trebuie să asigure această securitate – ne referim la SIS (Serviciul de Securitate al R. Moldova), MAI (Ministerul Afacerilor Interne al R. Moldova), SPPS (Serviciul Protecție și Pază de Stat), și nu în ultimul rând – MaPN (Ministerul Apărării Naționale) și Armata basarabeană, care au fost sabotate intenționat și cronic de rămășițele sovietice locale, la comanda FSB, fiind condamnate la subdezvoltare. Scopul final a fost și este de a ne lăsa descoperiți și în pielea goală în fața unei eventuale invazii criminale rusești. 

O instituție a GUR la Chișinău ar putea ajuta la descoperirea și deconspirarea altor agenți FSB și pro-ruși ajunși colaboraționiști din oportunitate sau din convingere. Cazul informatorului rusofil Igor Gorgan, care invita deschis armata rusă la ocuparea și genocidarea Basarabiei noastre, NU este nici pe departe unul singular. În continuare, structurile de forță și de apărare ale R.Moldova colcâie de multe agenturi rusești însetate de sânge moldovenesc. 

Multe dintre aceste rebuturi sunt cu atât mai periculoase cu cât au ajuns la senectute – NU mai au ce pierde, astfel că o eventuală extindere a agresiunii militare rusești în stânga Prutului le-ar mai excita mințile bolnave. Altele, după cum o arată și investigația The Insider ce îl vizează pe Gorgan, se află de mulți ani în siajul Moscovei, sau se vând pe ei, pe familiile și mamele lor, pe bani mărunți, din oportunitate și avariție, dușmanilor noștri, care au tot încercat, secole la rând, să anihileze tot ce este românesc între Prut și Nistru. 

E de datoria autorităților pro-europene de la Chișinău să întreprindă anumite acțiuni concrete pentru a curăța toate instituțiile de stat, dar în special cele vitale securității, de indivizi ca Igor Gorgan, și să nu pună în cârca partenerilor de la Kyiv, și știm foarte bine ce spunem, (ceea ce ar trebui să facem noi, dar nu e clar de ce nu o facem încă) sarcina de a deconspira agenturile rusești care sălășluiesc chiar sub nasul nostru. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.