Editorial

Armata Rusiei din interiorul R.Moldova

Armata Rusiei din interiorul R.Moldova

Am citit avertismentul lansat de șeful SIS (detalii AICI) și vă spun că nu cred că Rusia va acționa cu trupe din exteriorul R.Moldova. Asta pentru că deja are o adevărată armată în interior. Aici nu mă refer doar la trupele rusești de ocupație din așa-zisa Transnistria. Mă refer la toți simpatizanții și aplaudacii Kremlinului. Asta dincolo de evidența că Rusia acționează mai ales prin intermediul așa-zisei Mitropolii a Chișinăului și a Întregii Moldove. Preoții din această ”Mitropolie” sunt agenți de influență ai Rusiei. Sunt lupi în sutane. 

Rusia mai acționează și prin politicieni precum Ilan Șor, Igor Dodon sau Ivan Ceban (acestea sunt doar trei nume, însă lista este uriașă). Vedem cu toții cum la așa-zisele ”proteste” regizate de Șor (adică de serviciile secrete rusești) s-au adunat toți pro-rușii disponibili, cei mai mulți fiind plătiți, lucru demonstrat. 

Am văzut că s-au închis 6 posturi tv rusești. Foarte bine, asta trebuia să se întâmple de mult timp! Problema e însă că Rusia e foarte activă în spațiul online al R.Moldova. Rețelele de socializare, site-uri, bloguri – aici e problema. 

Ceea ce vedem ne certifică faptul că Rusia a pregătit totul din timp. Și pregătirea asta s-a făcut din interior, e indubitabil. România ar trebui să răspundă pe măsură, măcar printr-o creștere semnificativă a prezenței sale mediatice în spațiul dintre Prut și Nistru. Fiindcă Rusia e în plină ofensivă. Și fiindcă Basarabia e România. Nu uitați asta. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.