Actualitate Internă

Ministrul polonez de Externe: "Polonia susține aderarea rapidă a R. Moldova la UE!". Totodată, acesta condamnă "războiul hibrid al Rusiei împotriva democrației moldovenești"

Ministrul polonez de Externe: "Polonia susține aderarea rapidă a R. Moldova la UE!". Totodată, acesta condamnă "războiul hibrid al Rusiei împotriva democrației moldovenești"

Ministrul polonez de Externe, Radosław Sikorski, a reiterat sprijinul ferm al Poloniei pentru aspirațiile europene ale R. Moldova, pe parcursul unei întâlniri avute luni, la Varșovia, cu omologul moldovean, Mihai Popșoi.

"Susținem aderarea rapidă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și trebuie să organizăm cu celeritate o conferință interguvernamentală pe această temă", a declarat Sikorski.

Sikorski a subliniat totodată angajamentul Poloniei pentru reintegrarea Moldovei în granițele sale recunoscute, cu respectarea, în același timp, a drepturilor minorităților în conformitate cu standardele UE.

De asemenea, Sikorski a condamnat "războiul hibrid al Rusiei împotriva suveranității moldovenești și a democrației moldovenești", subliniind provocările cu care se confruntă R. Moldova din cauza interferențelor externe.

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popsoi, și-a exprimat satisfacția față de parteneriatul cu Polonia. Popșoi a remarcat în acest sens o creștere semnificativă cu 20% a exporturilor moldovenești către Polonia de la începutul anului și a precizat că este optimist cu privire la consolidarea în continuare a cooperării politice și economice.

Nu în cele din urmă, Popșoi a evidențiat importanța dezvoltării rezistenței R. Moldova contra influenței ruse, o prioritate pentru ambele țări. (sursa: PolskieRadio)

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.