Actualitate Internă

VIDEO. Valeriu Pașa (WatchDog): Rusia pompează resurse enorme „în distorsionarea realității din R. Moldova” / „Referendumul este vulnerabil”

VIDEO. Valeriu Pașa (WatchDog): Rusia pompează resurse enorme „în distorsionarea realității din R. Moldova” / „Referendumul este vulnerabil”

Directorul executiv al WatchDog Moldova, Valeriu Pașa, a arătat, în cadrul emisunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, că Rusia „pompează” resurse enorme pentru distorsionarea realității din R.Moldova, motiv pentru care referendumul privind integrarea europeană este vulnerabil la coruperea alegătorilor care trebuie să dea dovadă de  maturitate democratică și civică. 

„Resursele pe care le pompează Rusia în distorsionarea realității din R. Moldova sunt enorme. Peste tot îi vezi, cetățenii văd, intri pe Facebook la orice postare practic zeci de comentarii lăsate de profiluri false, care sunt programate și promovează diferite link-uri care te duc pe youtube, telegram la tot felul de falsuri. Zeci de partide care se aliniază finanțate și ssunt controlate de la Moscova, inclusiv unii care pretind că sunt pro-europeni, care de dimineață până seara doar discreditează referendumul. Trebuie să fim foarte coștienți, sunt riscuri. Referendumul este vulnerabil la coruperea alegătorilor. Trebuie să facem diferența dintre alegerile parlamentare și referendum. Rezultatele referendumului nu e o chestie pe 4-5 ani înainte, este o chestie pe foarte mulți ani înainte.”, a precizat Valeriu Pașa. Video mai jos.

Pe 20 octombrie 2024, în R.Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale, dar și referendumul de aderare la Uniunea Europeană.

Întrebarea adresată cetățenilor va fi: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”

Imagine sus: publicația Newsmaker.md



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.