Actualitate Internă

Rusia îl pregătește pe Ivan Ceban pentru alegerile prezidențiale. Consiliat de FSB, susținut fățiș de Șor și Dodon, românofobul Ceban e cel mai important pion politic al Rusiei din R.Moldova

Rusia îl pregătește pe Ivan Ceban pentru alegerile prezidențiale. Consiliat de FSB, susținut fățiș de Șor și Dodon, românofobul Ceban e cel mai important pion politic al Rusiei din R.Moldova

Moscova lucrează din plin pentru a crește noul partiduleț rusofil lansat de Ivan Ceban, primarul Chișinăului, care este consiliat de FSB și care pozează în ”pro-european”, deși este un produs 100% rusesc și anti-românesc prin excelență. 

Podul a avertizat în repetate rânduri: edilul Ivan Ceban este principalul pion politic al Rusiei în R.Moldova. După prăbușirea lui Igor Dodon, Kremlinul joacă în principal cu fugarul Ilan Șor, care regizează așa-zise ”proteste” FSB-GRU în centrul Chișinăului, și cu Ivan Ceban, travestit și recosmetizat pentru a atrage cât mai multe voturi din zonele moldoveniste/stataliste și pro-europene. 

Președintele facțiunii PL din CMC – l-am numit pe Ion Cebanu – a anunțat că 8 consilieri municipali ai PSRM ar urma să părăsească gruparea pentru a se alătura partidulețului lansat de Ivan Ceban. 

Mai mult, citat de Deschide.md, liberalul Ion Cebanu a avertizat că acești 8 consilieri vor face front comun cu cei ai partidului ȘOR, totul pentru gloria lui Ivan Ceban și a Rusiei, care investește de ani de zile în acest românofob agresiv. Toate strânsurile la care facem referire se vor aduna în jurul lui Ivan Ceban și vor alcătui o majoritate, fără a-și asuma o identitate politică și ideologică clară, însă vor susține interesele Rusiei în timp ce vor flutura lozinci ”pro-europene”.  

 Moscova are nevoie să-l transforme pe Ceban într-un lider puternic cu multe procente electorale, pentru al promova la următoarele prezidențiale. Nouă nu ne rămâne decât să fim vigilenți și să deosebim grâul de neghină. Lupta continuă!”, a concluzionat Ion Cebanu. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.