Actualitate Internă

Pe 16 iulie va avea loc la București o conferință pe tema eurointegrării Republicii Moldova și a războiului hibrid pe care Rusia îl duce pentru a submina acest proces. Cine sunt vorbitorii și unde vă puteți înscrie pentru a participa

Pe 16 iulie va avea loc la București o conferință pe tema eurointegrării Republicii Moldova și a războiului hibrid pe care Rusia îl duce pentru a submina acest proces. Cine sunt vorbitorii și unde vă puteți înscrie pentru a participa

În data de 16 iulie, începând cu ora 10, Institutul Diplomatic Român va găzdui o conferință pe tema integrării europene a Republicii Moldova și a sprijinului pe care îl oferă România în acest proces. 

Evenimentul va reuni la București atât diplomați și politicieni de carieră, cât și analiști, respectiv jurnaliști specializați pe combaterea dezinformării și implicit a propagandei ruse, dar și reprezentanți ai comunității de basarabeni din România. În cadrul conferinței vor lua cuvântul și colegii noștri, Viorica Tătaru și Andrei Captarenco. 

Lista vorbitorilor: 

Evenimentul este organizat de think tankul studențesc SSWP în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova la București, Institutul Diplomatic Român, Organizația Studenților Basarabeni și Federația Tinerilor Basarabeni, lanțul de magazine Berezka și Chateau Cristi. 

Pe parcursul conferinței, se vor discuta atât avantajele consolidării traiectoriei europene a Republicii Moldova, cât și provocările presupuse de acest proces inclusiv din perspectiva piedicilor generate de războiul hibrid pe care Rusia îl duce sistematic.

Într-un comunicat remis redacției noastre, SSWP precizează că evenimentul va fi împărțit în două paneluri. 

Primul panel se va desfășura în intervalul orar 10-12:30 și se va avea următoarea temă de discuție: "Avantajele eurointegrării Republicii Moldova. Principalele provocări în procesul de aderare la Uniunea Europeană: referendumul ca etapă-cheie și sprijinul oferit de România". 

Cel de-al doilea panel va avea loc în intervalul orar 13-14 și se va axa pe "Strategiile rusești de destabilizare a parcursului european al Republicii Moldova și elementele discursului antioccidental". 

Pentru a participa la conferință vă puteți înscrie accesând acest LINK

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.