Actualitate Internă Cap de pod Featured

ANCHETĂ. Episcopul roșu și-a încălcat jurămintele monahale. KGB-istul Marchel e călugăr, tată și bunic cu averi impresionante. Cum prosperă agentura Rusiei travestită în sutane

ANCHETĂ. Episcopul roșu și-a încălcat jurămintele monahale. KGB-istul Marchel e călugăr, tată și bunic cu averi impresionante. Cum prosperă agentura Rusiei travestită în sutane

Ca să devii călugăr, trebuie să depui trei jurăminte esențiale: cel al castității, cel al sărăciei și cel al ascultării. Potrivit unei investigații Nord News, episcopul de Bălți și de Fălești – l-am numit pe putinistul și românofobul Marchel, vechi KGB-ist – a încălcat cel puțin două dintre jurăminte. Mai exact, jurnaliștii Nord News demonstrează că Marchel are un fiu dintr-o relație neoficială (detalii AICI). De asemenea, arhiereul putinist a încălcat în mod grosolan și jurământul sărăciei, devenid proprietarul unei averi faraonice, pe care o împarte cu flăcul lui. Mai mult, Marchel a devenit și bunic,   

Indubitabil KGB-ist cu ștate vechi, Marchel e slugoiul predilect al colonelului KGB-ist Vladimir Cantarean, pe care rușii l-au travestit în așa-zis mitropolit al R.Moldova (vorbim despre lupi în sutane). Împreună cu ceilalți bărboși rusofili pe care-i coordonează, V. Cantarean și Marchel sunt o interfață a Patriarhiei FSB-iste a Moscovei, care a impus în Basarabia noastră o așa-zisă biserică FSB-istă ilegală, pentru a distruge Mitropolia Basarabiei (singura legitimă, fiind parte a Bisericii Ortodoxe Române) și pentru a-i rusifica pe basarabeni. Falanga Cantarean-Marchel reprezintă o agentură eficientă și agresivă a serviciilor secrete rusești. În realitate, așa-zisa ”biserică” a lui Cantarean e un pericol la adresa securității R.Moldova și a românilor de la Est de Prut. Ar trebui interzisă. 

Să nu uităm că, slugi plecate lui Kirill, românofobii V. Cantarean și Marchel au tot legitimat public genocidul săvârșit de trupele invadatoare rusești în Ucraina vecină. Dezvăluirile jurnaliștilor de la Nord News vin într-un context în care tot mai mulți preoți din ”biserica” lui Cantarean & Putin se reîntorc la Mitropolia Basarabiei, în sânul Bisericii Ortodoxe Române. 

Marchel a încălcat jurământul castității în urmă cu 30 de ani, când a avut o relație interzisă cu Tatiana Tișchevici, în urma căreia, la 22 iulie 1994, s-a săcut fiul lor – Roman Tișchevici. Băiatul a fost crescut de tatăl vitreg, Iurie, de la care a preluat numele de familie. Marchel nu a recunoscut niciodată că are un fiu. De asemenea, contactat de Nord News, KGB-istul a refuzat să clarifice problema. 

Jurământul sărăciei presupune renunțarea voluntară și totală la bogățiilor materiale. După 35 de ani de slujire, episcopul Marchel e putred de bogat. Averea e trecută pe numele fiului pe care nu-l recunoaște oficial – flăcăul Roman, care lucrează ca inspector vamal (o slujbă foarte bănoasă). Pe numele lui Roman se află viloiul în care locuiește Marchel (316 metri pătrați), vopsit în diverse nuanțe de galben (situat în Bălți, pe Strada Decebal). Țineți-vă bine – e vopsit în galben fiindcă Marchel e zodia leu! Împreună cu mai multe immobile, viloiul e înregistrat pe numele lui Roman, condiția fiind întreținerea pe viață a episcopului. 

Pe lângă case, tatăl și fiul au pus mâna pe mai multe terenuri rentabile situate de jur-împrejurul viloiului galben (există multe semne de întrebare în privința legalității). În trecut, Roman Tișchevici a lucrat și la Primăria Bălți. Mai mult ca sigur că întregul lui traseu profesional i se datorează tatălui său, KGB-istul Marchel – mai multe detalii AICI

Consultantul politic Cristian Hrițuc explică (pe Facebook) faptul că, în urma acestor dezvăluiri, Marchel ar trebui să fie dat afară din biserică, însă cel mai probabil îl vor proteja gradele de pe umăr: 

”Episcopul Marchel este cunoscut pentru faptul că în mai multe ocazii a criticat România și este un putinist convins. A făcut mai multe declaranții șocante pentru că se știa la adăpostul bisericii ruse și nu numai, fiind unul dintre capii care conducea Mitropolia Moldovei. În timp ce își ținea preoții din subordine în teroare și în sărăcie, omul propsera. Acum, l-au găsit că este și părinte, că are un copil, dar și o avere imensă. 

Teoretic, ar trebui dat afară din biserică, dar probabil gradele de pe umăr îi vor asigura protecția. Oricum, va fi un scandal imens. Bălțiul poate să respire, fără să mai fie terorizat de acest personaj. Ziariștii de la Nord News. md au făcut o anchetă ca la carte”.

(Sursa ilustrație deschidere: Nord News)

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.