Actualitate Internă Focus

EXCLUSIV. Filmul “Bucha”, care dezvăluie crimele și actele de cruzime ale armatei ruse în orașul-martir Bucea, va putea fi văzut și în cinematografele din R.Moldova. Precizările regizorului Stanislav Tiunov

EXCLUSIV. Filmul “Bucha”, care dezvăluie crimele și actele de cruzime ale armatei ruse în orașul-martir Bucea, va putea fi văzut și în cinematografele din R.Moldova. Precizările regizorului Stanislav Tiunov

Filmul “Bucha”, bazat pe fapte reale, adică pe crimele și actele de cruzime săvârșite de armata rusă în orașul amintit, relatează istoria voluntarului lituaniano-evreu Konstantin Gudauskas, cetățean al Kazahstanului, care a salvat peste 200 de ucraineni din orașul-martir Bucha ocupat de forțele armate ale Rusiei. Proiecția va arăta lumii întregi eroismul și tragedia poporului ucrainean, totodată prezentându-i atât pe dușmanii Ucrainei, cât și pe prietenii ei. 

Personajul central al filmului – voluntarul Konstantin Gudauskas –, asumându-și riscuri uriașe, merge la Bucha cu mașina personală pentru a evacua și salva ucraineni, acolo fiind martor al crimelor și al actelor de cruzime ale militarilor ruși față de nenumărați civili. 

În film au jucat actori ucraineni cunoscuți precum Vyacheslav Dovzhenko, Artemiy Egorov, Serhey Strelnikov, Kateryna Olos, Anastasia Nesterenko, Daniel Salem alături mulți alții. Rolul principal a fost jucat de celebrul actor polonez Cesarij Lukaszewicz, scrie unian.net (detalii AICI). 

Autorii au acordat o atenție deosebită aspectului psihologic, astfel încât conținutul să nu-i traumatizeze pe spectatori. Echipa a încercat să nu accentueze violența, menținând în același timp o imagine completă a evenimentelor. Acest lucru a făcut din “Bucha” nu doar un proiect cinematografic, ci un monument al curajului, al luptei și speranței, consideră autorii filmului. 

Proiectul s-a bucurat de sprijinul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării Ucrainei (GUR). 

Filmul va fi lansat în versiune extinsă pe 7 noiembrie 2024 în cinematografele ucrainene (detalii AICI). 

Regizorul filmului – l-am numit pe Stanislav Tiunov – a relatat, în exclusivitate pentru Podul.md, că “Bucha” va putea fi văzut și în cinematografele din R.Moldova. Potrivit lui Tiunov, în acest moment au loc negocieri cu reprezentanții cinematografelor din stânga Prutului. Lansarea filmului în R.Moldova va avea loc mai târziu și nu va coincide cu data lansării din Ucraina

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.