Actualitate Internă Focus

EXCLUSIV “Drumul morții” din R.Moldova. Câte accidente rutiere, unele dintre ele soldate cu decese, s-au înregistrat pe segmentul de drum din localitatea Peresecina al traseului național R-6 în ultimii 2 ani. Ce măsuri își propun polițiștii să întreprindă pentru a reduce numărul de accidente. Îndemnul oamenilor legii pentru șoferi

EXCLUSIV “Drumul morții” din R.Moldova. Câte accidente rutiere, unele dintre ele soldate cu decese, s-au înregistrat pe segmentul de drum din localitatea Peresecina al traseului național R-6 în ultimii 2 ani. Ce măsuri își propun polițiștii să întreprindă pentru a reduce numărul de accidente. Îndemnul oamenilor legii pentru șoferi

Urmare a unei solicitări a Podul.md, Inspectoratul de Poliție Orhei a oferit mai multe informații relevante atât cu privire la numărul accidentelor înregistrate în ultimii doi ani pe segmentul de drum din Peresecina (parte a traseului național R-6), cât și cu privire la numărul morților și al răniților.

În R.Moldova, localitatea Peresecina este adesea asociată cu tragedia, această notorietate negativă venind de la numărul uriaș de accidente rutiere înregistrate pe segmentul de drum R-6 care trece prin localitatea orheiană. Desele accidente care au loc la Peresecina sau în imediata apropiere a localității provoacă anual morți și zeci de răniți, iar Poliția este neputincioasă pentru că responsabilitatea aparține exclusiv șoferilor vitezomani care uneori devin criminali pe patru roți.  

Vă prezentăm, mai jos (inclusiv foto), răspunsul oferit de către Inspectoratul de Poliție Orhei: 

“Segmentul de drum al localității Peresecina al raionului Orhei este localitatea care traversează traseul national R-6 Chișinău-Orhei-Bălți. În perioada anului 2022 au fost comise 22 accidente rutiere soldate cu o persoană decedată și două persoane traumatizate. În perioada anului 2023 pe segmentul dat au fost comise 22 accidente rutiere în urma cărora au fost deteriorate doar vehiculele fără a fi traumatizate persoane. În perioada anului 2024 până în prezent, au fost înregistrate 25 accidente rutiere, o persoană decedata și 9 persoane traumatizate. La moment se atestă o creștere. 

De către Inspectoratul de Poliție Orhei au fost întocmite și expediate în adresa administrației de stat a drumurilor sesizări și prescripții unde au fost impuse diferite măsuri pentru a fi redus numărul accidentelor rutiere. Totodată, de către Inspectoratul Național de Securitate Publică în permanență se patrulează zona respectivă, în scopul de a fi sancționați conducătorii vehiculelor care încalcă regulamentul circulației rutiere. Segmentul dat al localității Peresecina este monitorizat atât la intrare, cât și la ieșire de camerele care documentează regimul de viteză. În continuare, se întreprind măsuri în scopul îmbunătățirii situației rutiere, însă responsabilitatea și respectarea regulilor de circulație rutieră în permanență trebuie să fie în atenția participanților la trafic”

Amintim că, cel mai recent accident rutier petrecut pe segmentul de drum din Peresecina, mai exact pe data de 25 august curent, a provocat 4 răniți, printre care 2 minori (detalii AICI). Accidentele rutiere în apropierea și în localitatea Peresecina au ajuns să fie un lucru uzual, iar oamenii legii își reiterează în permanență mesajele de responsabilizare către șoferi. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.