Actualitate Internă

VIDEO. Preoții Rusiei din R.Moldova au dat startul predicilor mincinoase împotriva UE și a Maiei Sandu. Unul dintre ei a jurat pe cruce că în școlile din Chișinău nu mai existe toalete separate pentru fete și băieți

VIDEO. Preoții Rusiei din R.Moldova au dat startul predicilor mincinoase împotriva UE și a Maiei Sandu. Unul dintre ei a jurat pe cruce că în școlile din Chișinău nu mai existe toalete separate pentru fete și băieți

Instrucțiunile primite de la Moscova, direct de la infractorul fugar Ilan Șor, încep să fie exprimate în public de către preoți ai Bisericii Ortodoxe rusești (Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove), în predici menite să creeze aversiune pentru Uniunea Europeană din partea populației chemate să se exprime, la referendumul din 20 octombrie privind aderarea la UE.

Jurnaliștii de la nordnews.md relatează că preoții din subordinea Episcopiei de Bălți și Fălești, conduși de către  Episcopul Marchel, sunt implicați în campania contra referendumului de aderarea a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, coordonată de Șor. Și invocă în acest sens predica din 21 septembrie a preotului Pavel Petrov de la Biserica „Sfântul Mina” din Bălți care a criticat Uniunea Europeană și actuala guvernare.

„Astăzi putem să ne închinăm, să vorbim și să trăim viața liber… democrație, ce fel de democrație? Când ne impun toate mârșăviile lor, aduse din Europa. De ce nu importă din Europa drumuri bune, farmacii eficiente? De ce nu aduc altceva, precum învățăturile de acolo? Au adus doar mârșăviile lor”, a afirmat popa Petrov. 

El a mai afirmat, jurându-se pe crucea din mână, că Uniunea Europeană este „lipsită de valori” și că actuala guvernare ar importa „tot ce este mai rău” de acolo, inclusiv toalete unisex care ar funcționat deja în unele școli din Chișinău. 

„Iar zilele trecute au apărut sau nu apărut la Bălți, dar că la unele instituții de învățământ din Chișinău veceurile sunt comune, vă spun cu sfânta cruce în mână. Nu mai există separare pentru băieți și fete, chiar din școală. Noi vrem să evităm mânia lui Dumnezeu, nu să ne confruntăm cu potopul lui Noe, Sodoma și Gomora să ne ardă Dumnezeu de vii.”

Contactat de jurnaliști, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au negat categoric existența unor toalete comune, nediferențiate în funcție de sex, pentru elevi. 

În ultimele luni, aproximativ 120 de preoți din R. Moldova au călătorit în Rusia, unde Patriarhia Moscovei și Ilan Șor i-ar fi instruit cum să acționeze împotriva referendumului de integrare europeană și s-o împiedice pe Maia Sandu să câștige al doilea mandat de șef al statului.

Presa din R.Moldova a relatat despre faptul că reprezentanții bisericii ar fi primit și carduri „MIR” pe care li se transferă până la 1 000 de dolari lunar din Federația Rusă, fapt negat de către Mitropolia Moldovei, condusă de ÎPS Vladimir. Detalii AICI

Într-un comunicat de presă din 4 septembrie, Mitropolia Moldovei a admis că pelerinajele preoților în Rusia sunt plătite de Moscova și ar fi organizate pentru a oferi oportunitatea preoților moldoveni să viziteze locurile sfinte din Federația Rusă.



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.