Răspunzându-i unui cetățean moldovean care s-a lăsat manipulat, în plină campanie electorală, de propaganda antieuropeană pe care o face canalul România TV, Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Guvernul de la Chișinău, i-a atras atenția acestuia că postul de televiziune cu pricina este fondat de infractorul fugar Sebastian Ghiță.
De asemenea, Anatol Șalaru a subliniat că respectivul canal de televiziune de la București "sprijină anumite partide extremiste pro-rusești și antieuropene".
Nu în cele din urmă, fostul ministru a scos în relief câștigurile obținute de România de pe urma apartenenței la Uniunea Europeană.
Replica a fost dată de Anatol Șalaru pe parcursul ediției din data de 30 septembrie a emisiunii "#Forum", realizată jurnalistul Leonid Smolnițchi pentru Vocea Basarabiei.
Cetățean: Domnule Șalaru, România și Bulgaria (...) sunt de mult în Uniunea Europeană. Traiul în aceste țări e diferit ca în celelalte (state membre ale UE - n.red.). Cam se jeluiește românul la postul de televiziune România TV. Au preocupări diferite în viața lor fiindcă sunt în Europa. Cum asta?
Anatol Șalaru: România TV e a lui Ghiță, condamnat penal care a fugit din România în Serbia. Este un post politic care promovează anumite idei extremiste, care sprijină anumite partide extremiste pro-rusești și antieuropene. Desigur, aceștia vor promova întotdeauna o politică antieuropeană și de nemulțumire față de ceea ce se întâmplă. Însă, de exemplu, România nu este capabilă să asimileze toate fondurile europene care vin (așadar UE oferă oportunități pe care România le ratează - n.red.). Pe de altă parte, exporturile României au crescut de 4-5 ori, dacă nu mai mult. PIB-ul României a crescut foarte mult în ultima perioadă și inclusiv salariile au crescut de cel puțin 5 ori. Dacă o pâine costă mai mult, nu costă din cauza UE, ci din pricina Rusiei, care a început un război. S-a scumpit tot din cauza acestui război, din pricina șantajului energetic pe care-l practică Rusia, din cauza crizei mondiale pe care a provocat-o. Dar au crescut în ultima perioadă și pensiile și salariile și probabil că au crescut și anumite prețuri. Asta e situația. Iar UE a ajutat până acum Republica Moldova cu aproape 2 miliarde de euro ca să nu se întâmple un default total, fiindcă statul nu produce, statul acumulează impozite. Cetățenii produc, statul creează condiții. În ceea ce privește România, de când a aderat la UE, a primit 90 de miliarde de euro. Unii nici nu-și pot imagina ce înseamnă suma asta. România niciodată nu a fost mai bogată, mai sigură și mai protejată ca astăzi. Iar prețurile în România la produse alimentare sunt mai mici decât în Republica Moldova. Dacă îl îngrijorează atât de mult soarta românului, prețurile sunt mult mai mici și salariile mult mai mari.
Vedeți video de la ora 1:02:00: