Actualitate Internă Cap de pod

Eurointegrarea R. Moldova. Valentin Dolganiuc: "Un DA la referendum înseamnă un NU lumii ruse, un NU războiului rusesc!"

Eurointegrarea R. Moldova. Valentin Dolganiuc: "Un DA la referendum înseamnă un NU lumii ruse, un NU războiului rusesc!"

Un vot dat pe 20 octombrie în favoarea eurointegrării Republicii Moldova echivalează cu un vot pentru desprinderea de imperiul rusesc și apropierea statului de România, a subliniat unionistul Valentin Dolganiuc, deputat în primul Parlament. 

De asemenea, Valentin Dolganiuc a atras atenția că Rusia alocă resurse mult mai semnificative pentru a submina referendumul decât în ceea ce privește influențarea rezultatului alegerilor prezidențiale. 

Afirmațiile au fost făcute de Valentin Dolganiuc pe parcursul celei mai recente ediții a podcastului Reflector, realizat de jurnalistul Eugen Cișmașu. 

Eugen Cișmașu: Se resimte în această perioadă premergătoare referendumului și alegerilor prezidențiale o recrudescență la nivel de operațiuni speciale de dezinformare, de manipulare?

Dolganiuc: Indiscutabil! Rusia are un interes privind aceste alegeri. Pe ei nu-i interesează alegerile prezidențiale, pentru că președintele ales acum, peste 4 ani nu va mai fi, căci îl înlocuim, dar un vector european introdus în Constituție nu poate fi schimbat. Așadar, bătălia principală se dă acum pe referendum. (...) Un "Da" la acest referendum înseamnă un "Nu" lumii ruse, un "Nu" războiului rusesc împotriva Republicii Moldova. Noi suntem obligați să tăiem acest cordon ombilical. Atât timp cât suntem alimentați prin acest cordon ombilical de către Rusia și anume prin televiziunile rusești, prin biserica rusească, prin învățământul superior în limba rusă, suntem sortiți să fim despărțiți de spațiul național românesc. (...) Atunci când arde casa noastră, noi suntem obligați să venim să salvăm de incendiu acest spațiu românesc. Referendumul este despre alegerea geopolitică. Referendumul nu e despre alegerea președintelui. Acest referendum e, aș spune, poate nu existențial, dar semi-existențial pentru noi. Un "Da" la acest referendum este, așa cum am spus, desprinderea de imperiul rusesc. (...) Pentru noi e important să ne rupem de lumea rusă, de propaganda rusească, care este prezentă în fiecare centimetru pătrat. Dacă mergem prin satele de aici din Basarabia și vă duc mai ales din zona de la Bălți în sus, veți vedea că în fiecare casă televizoarele sunt conectate la televiziunile rusești.

Vedeți video de la 11:20: 



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.