Actualitate Internă Focus

Șalaru, mesaj adresat unioniștilor eurosceptici: "Referendumul din 20 octombrie e și un vot pentru România!"

Șalaru, mesaj adresat unioniștilor eurosceptici: "Referendumul din 20 octombrie e și un vot pentru România!"

Un vot pentru integrarea europeană a Republicii Moldova este totodată un vot pro-românesc, le-a transmis Anatol Șalaru - ex-ministru al Apărării în Guvernul de la Chișinău, acelor unioniști sceptici care nu văd o utilitate a referendumului din 20 octombrie în sensul concretizării idealului Unirii cu România.

"Imperialismul rusesc revanșard și revizionist nu poate fi înfruntat doar de România singură sau de Republica Moldova singură, ci doar în comun cu celelalte țări ce împărtășesc aceleași valori", a mai subliniat Șalaru. 

"La sfârșitul acesta de săptămână vom avea politic și juridic posibilitatea de a arăta că vrem cu adevărat desprinderea de Moscova imperială. Un DA masiv pentru referendum este NU spus în clar imperialismului rus.

Unii dintre camarazii mei de ideal unionist consideră că pentru reunificarea Republicii Moldova cu România referendumul din 20 octombrie este inutil. Fals și de multe ori în această campanie folosit chiar de Moscova contra referendumului. Dacă acest referendum ar fi inutil Bucureștiul prin toate instituțiile sale: președinție, guvern, parlament sau societate civilă nu l-ar sprijini și nu ar susține-o pe Maia Sandu. Vor unii sau nu vor, prin vizitele liderilor de la București s-a transmis o opțiune clară pro-referendum și pro-Maia Sandu. Nu poți fi unionist, dar să respingi deciziile statului român, practic să dai lecții de românism României. Decizia mediului politic de la București nu a fost o găselniță ci s-a decis în baza unor analize și prospecțiuni ce au vizat nu numai mediul intern din Republica Moldova dar și interesul național al României.

Acest referendum este și un vot pentru România! Podurile ce leagă Republica Moldova de Europa o leagă în primul rând de România, rețelele electrice sau conducta de gaze nu leagă Republica Moldova doar de Europa ci în primul rând de România. Și exemplele ar putea continua. Astăzi, imperialismul rusesc revanșard și revizionist nu poate fi înfruntat doar de România singură sau de Republica Moldova singură, ci doar în comun cu celelalte țări ce împărtășesc aceleași valori.

Să nu ratăm din nou istoria! Voi vota DA la referendum!", a scris Anatol Șalaru într-o postare publicată în data de 16 octombrie pe Facebook. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.