Actualitate Internă

Expert: "O parte dintre cetățenii R.Moldova se tem că fondurile europene vor fi furate. Eu pot să le spun că nu, întrucât avem Parchetul European!"

Expert: "O parte dintre cetățenii R.Moldova se tem că fondurile europene vor fi furate. Eu pot să le spun că nu, întrucât avem Parchetul European!"

O parte dintre cetățenii Republicii Moldova nu prea sunt entuziaști în legătură cu scenariul în care statul va adera la Uniunea Europeană, întrucât consideră că fondurile europene ce vor fi primite vor fi, din păcate, furate. Șocul cauzat populației de celebrul caz al furtului miliardului de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova produce reverberații și în prezent. În acest context, expertul Andrei Curăraru, din cadrul think tank-ului Watchdog.md, le-a transmis moldovenilor că nu se pune problema unor asemenea cazuri de corupție în cazul fondurilor europene, căci mecanismele anticorupție ale Uniunii Europene, prin intermediul Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi, sunt mult mai avansate. 

Precizările au fost făcute de Andrei Curăraru în cadrul unui interviu acordat recent pentru Nord News

"O parte sunt deziluzionați și se tem că ar putea să vină banii în Republica Moldova și să fie furați. Eu pot să le spun că nu, întrucât avem un Parchet European care va urmări ca fiecare euro să fie investit corect. Inclusiv vizita doamnei Kovesi în Republica Moldova este un semnal transmis politicienilor și funcționarilor publici care ar vrea să profite de pe urma acestor investiții că nu va fi așa de ușor să fure cum a fost, de exemplu, în cazul extragerii miliardului din economia Republicii Moldova", a explicat Andrei Curăraru. 

Sursa imaginii din deschidere: Dumitru Doru / Epa / Profimedia

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.