Actualitate Internă Cap de pod

APEL al Partidului Reîntregirii Naționale ”ACASĂ”: ”Votați Referendumul pro-UE! Un ‹DA› pentru Europa înseamnă un ‹adio› spus ‹lumii ruse›, războiului criminal imperial, nazismului rusesc, închisorii popoarelor, barbariei și dictaturii!”

APEL al Partidului Reîntregirii Naționale ”ACASĂ”: ”Votați Referendumul pro-UE! Un ‹DA› pentru Europa înseamnă un ‹adio› spus ‹lumii ruse›, războiului criminal imperial, nazismului rusesc, închisorii popoarelor, barbariei și dictaturii!”

Rusia imperială s-a dezlănțuit, finanțând campania anti-referendum cu sume inimaginabile – 100 000 000 (o sută de milioane!) euro. Această cifră vorbește de la sine, dar, ceea ce trebuie să spunem, e că, pe data de 20 octombrie, se dă ultima bătălie pentru Unitatea și Libertatea românilor de la est de Prut.

Scrutinul care urmează nu este despre alegerea președintelui Republicii Moldova, ci despre viitorul nostru. Alegerea se va face între libertate și închisoare, între civilizație și barbarie, între pace și război, între democrație și dictatură, între ‹lumea rusă› și România, între barbaria lui Putin și viața pașnică din Uniunea Europeană.

Cunoaștem bine strategia pusă la cale – boicotarea referendumului, adică neparticiparea. Ca referendumul să nu aibă loc, la el trebuie să participe mai puțin de 930.000 alegători. 

Partidului Reîntregirii Naționale „ACASĂ” își exprimă temerea că acest lucru ar putea să se întâmple.

Cu excepția unor voci singulare și a câtorva entități care au manifestat responsabilitate și s-au pronunțat în spațiul public despre importanța vitală a Referendumului, în ansamblu, campania de informare și promovare a fost una anemică și slabă. 

Televiziunea Națională M1 practic a fost absentă mai multe luni de zile, lipsind cetățenii de posibilitatea de a participa la dezbateri despre necesitatea și importanța Referendumului pentru orientarea geopolitică a R.Moldova. 

Nu are nicio explicație oportunismul și tăcerea celor care se erijează în postura de „materie cenușie” a societății – Uniunea Scriitorilor, Uniunea Teatrală, Uniunea Muzicienilor, Uniunea Cineaștilor etc. Anume membrii acestor uniuni de creație beneficiază de fonduri speciale, „pensii viagere”, premii și cadouri.

Ca instituții, niciun cuvânt din partea Academiei de Științe, a Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, universităților, colegiilor etc.

Finanțate copios din bani europeni, multe organizații neguvernamentale (ONG), cu pretenții că reprezintă societatea civilă, nu au manifestat un interes colectiv față de Referendum, au dispărut de pe scena publică și s-au dat la fund, fără a mobiliza populația și a lua atitudine față de rețeaua criminală șor-vor-dodonistă de a corupe alegătorii și a sabota Referendumul.

În aceste condiții, Partidului Reîntregirii Naționale „ACASĂ” face Apel către acel milion de români din stânga Prutului care dețin cetățenia română, să depășească nemulțumirile existente, în mare măsură justificate, să participe activ la Referendumul din 20 octombrie 2024 și să voteze DA pentru Uniunea Europeană.

La fel, facem apel la cetățenii moldoveni din Diasporă, care au luat contact cu civilizația europeană, să-și amintească de anii ‘90, când plăteau la negru 2-3.000 euro pentru o viză temporară ca să poată ajunge în Europa. PRN „ACASĂ” îi îndeamnă să se mobilizeze masiv, indiferent că se află în Italia, Germania, Spania sau Marea Britanie și să voteze DA la Referendum. 

Un DA pentru Europa înseamnă un ADIO „lumii ruse”, războiului criminal imperial, nazismului rusesc, închisorii popoarelor, barbariei și dictaturii!!!

Țineți minte!

1. La acest referendum se dă bătălia între Europa civilizată și Rusia imperială; 

2. Referendumul nu este al unor candidați la președinție, ci o chestiune de importanță existențială;

3. Rezultatul referendumului va influența orientarea geopolitică, dezvoltarea și modernizarea teritoriului național de la Est de Prut, inclusiv integrarea în spațiul românesc și european;

4. Oricât de mari patrioți s-ar da unii sau alții, toți trebuie să înțeleagă un adevăr simplu de tot – cu armata rusă în casă și cu Putin la Prut – Unirea Basarabiei cu România devine imposibilă.

5. Alegerea se va face între Libertate și Închisoare, între Civilizație și Barbarie, între Pace și Război, între Democrație și Dictatură.

Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ” își reafirmă obiectivul major – revenirea în „spațiul istoric și etnic al devenirii naționale” și, implicit, în spațiul euro-atlantic, în spațiul democrațiilor europene, iar acest lucru devine posibil doar în spațiul european, nu în cel al „lumii ruse”. 

Vă îndemnăm pe toți – cei de acasă și de peste hotare – să participați în număr mare și să votați DA la Referendum. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.