Actualitate Internă Focus

Se apropie ziua istorică de 20 octombrie pentru R.Moldova! Ce relevă un sondaj realizat recent privind măsura în care cetățenii își doresc integrarea în UE

Se apropie ziua istorică de 20 octombrie pentru R.Moldova! Ce relevă un sondaj realizat recent privind măsura în care cetățenii își doresc integrarea în UE

Majoritatea alegătorilor din Republica Moldova ar participa la referendumul din 20 octombrie și ar vota pentru modificarea Constituției prin introducerea vectorului strategic de integrare în Uniunea Europeană. Cel puțin asta arată datele Barometrului Opiniei Publice, realizat de iData la comanda Institutului Politici Publice.

Rezultatele sondajului arată că peste 81% dintre respondenți ar participa la plebiscit, în timp ce 13,5 au spus că nu vor vota la referendum.

În cazul în care vor participa la referendum, aproape 48% dintre respondenți ar vota „Da, în timp ce 23% ar alege opțiunea „Nu”. Este însă mare procentajul celor care nu au răspuns sau nu cunosc ce opțiune vor alege: circa 28%.

54,5% dintre cetățeni ar vota pentru la referendumul pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, în timp ce 32,4% ar vota împotrivă, mai arată datele sondajului.

Cercetarea sociologică a fost realizată pe un eșantion de 1.100 de persoane, cu excepția cetățenilor din diasporă și din stânga Nistrului. Sondajul a fost realizat la domiciliul respondenților în perioada 19 septembrie - 10 octombrie 2024 și are o eroare maximă anunțată de ± 2,9%.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.