Actualitate Internă

Șalaru: "Referendumul de duminică e a doua declarație de independență față de Moscova. Vom decide în ce direcție mergem. Rusia vrea să transforme Republica Moldova într-un cap de pod, să aducă aici o bază militară pentru a reprezenta un pericol și pentru Ucraina și pentru NATO!"

Șalaru: "Referendumul de duminică e a doua declarație de independență față de Moscova. Vom decide în ce direcție mergem. Rusia vrea să transforme Republica Moldova într-un cap de pod, să aducă aici o bază militară pentru a reprezenta un pericol și pentru Ucraina și pentru NATO!"

Referendumul de duminică privind integrarea europeană este pentru Republica Moldova ca o a doua declarație de independență față de Moscova, a subliniat Anatol Șalaru, ex-ministru al Apărării în Guvernul de la Chișinău. Totodată, Șalaru a avertizat că Rusia investește resurse masive pentru a deturna Republica Moldova de pe parcursul ei pro-european cu scopul final de a o transforma într-o bază militară care să reprezinte o amenințare atât pentru Ucraina, cât și pentru NATO. 

Șalaru, pentru NewsStream.md: Referendumul este pentru Republica Moldova o a doua independență față de Moscova. Pur și simplu acest referendum ne oferă posibilitatea să arătăm Europei că aparținem aceluiași spațiu, că vrem cu adevărat în Uniunea Europeană și să ne rupem o dată pentru totdeauna de Moscova. Pentru a vedea importanța acestui referendum pentru securitatea Republicii Moldova putem să analizăm acțiunile și atitudinea Federației Ruse față de referendum, dar să privim mai ales încercările ei de a deturna parcursul european. Apartenența la Uniunea Europeană, cu toate că nu este o alianță militară, va duce la dezvoltarea securității pe alte paliere cum ar fi securitatea, politică, securitatea economică, securitatea societală sau de mediu și mai ales va duce la o creștere a veniturilor atât pentru populație cât și pentru bugetul național. În plus, după cum se poate vedea, niciodată o țară a Uniunii Europene nu a fost atacată de nimeni. În afara Uniunii Europene, Republica Moldova este la mâna dorințelor expansioniste ale Rusiei, într-o zonă gri ce nu ne va oferii niciodată posibilitatea de creștere iar apropierea de România va depinde toanele unora ca Dodon.

Șalaru, pentru TV8Acest referendum pentru mine e a doua declarație de independență. În 1991 noi ne-am declarat independenți, suverani față de Uniunea Sovietică. Acum, noi decidem în ce direcție mergem, respectiv dacă rămânem într-o zonă gri, influențată și controlată de Rusia și unde ne și vrea Rusia de fapt, pentru că vrea să transforme Republica Moldova într-un cap de pod, să aducă aici o bază militară pentru a reprezenta un pericol și pentru Ucraina și pentru NATO. Vor să ne izoleze. Și cu cât este mai săracă lumea, cu atât mai mare succes au socialiștii și comuniștii în alegeri și cu atât mai iubit e Putin, pentru că el este o speranță pentru idioți. Eu la referendum nu voi vota nici pentru Maia Sandu, nici pentru Spînu, nici pentru Grosu, ci voi vota pentru mine și la fel va face și mama mea, va merge la referendum și va vota pentru dânsa. Vrem să avem un viitor în UE, nu unul în Eurasia. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.