Podul Minciunilor Actualitate Internă

Mihai Isac îi asigură pe cetățenii R.Moldova înaintea referendumului: "Ortodoxia o duce foarte bine în UE"

Mihai Isac îi asigură pe cetățenii R.Moldova înaintea referendumului: "Ortodoxia o duce foarte bine în UE"

Jurnalistul român Mihai Isac demontează narativa falsă rusească potrivit căreia bisericile ortodoxe din Republica Moldova vor avea de suferit de pe urma integrării europene a celui de-al doilea stat românesc. 

În acest sens, Mihai Isac trece în revistă o serie de aspecte-cheie referitoare la comunitățile ortodoxe din Uniunea Europeană. 

Precizările au fost făcute de Mihai Isac pentru TV8, pe parcursul ediției din data de 18 octombrie a emisiunii "Întreabă Ghețu". 

"Să ne uităm la ce s-a discutat contra Uniunii Europene (în cadrul campaniei privind referendumul din 20 octombrie - n.red.), de pildă că vine UE și închide bisericile ortodoxe. E cea mai mare minciună. În UE trăiesc 50 de milioane de ortodocși. România, Bulgaria, Grecia, Republica Cipru sunt țări majoritar ortodoxe. Și în Occident avem foarte multe biserici ortodoxe. E o diasporă ortodoxă imensă, venită inclusiv din Federația Rusă, din Ucraina, din Etiopia, din alte țări ortodoxe. Așadar, ortodoxia o duce foarte bine în UE", punctează Mihai Isac. 

Vedeți video:



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.