Actualitate Internă Cap de pod

Ioana Constantin: "În România nu avem în prezent un lider politic precum Maia Sandu, care să creeze această efervescență în popor. Dacă Maia Sandu nu ar fi fost atât de efervescentă și atât de hotărâtă, nu am fi văzut prezența aceasta la vot!"

Ioana Constantin: "În România nu avem în prezent un lider politic precum Maia Sandu, care să creeze această efervescență în popor. Dacă Maia Sandu nu ar fi fost atât de efervescentă și atât de hotărâtă, nu am fi văzut prezența aceasta la vot!"

Pe parcursul unei intervenții avute în această seară la B1TV, jurnalista Ioana Constantin, expertă în domeniul comunicării, a lăudat modul în care președinta Maia Sandu le-a comunicat în mod constant cetățenilor, ceea ce a avut un rol semnificativ în prezența ridicată la vot înregistrată astăzi, al cărei nivel este cu mult peste pragul de 33% ce era necesar validării referendumului privind integrarea europeană a Republicii Moldova. La ora 18, prezența la vot raportată de autorități în cazul referendumului era de 42,44%. 

Continuând în aceeași notă, Ioana Constantin a precizat că "în România nu este în acest moment un lider politic care să creeze această efervescență în popor" precum reușește Maia Sandu să o facă. 

Redăm precizările făcute de Ioana Constantin:

- Noi în România nu avem în acest moment un lider politic care să creeze această efervescență în popor, ceea ce Maia Sandu reușește. Oamenii știu că ea se luptă și vor să fie alături de ea. Dacă Maia Sandu nu ar fi fost atât de efervescentă și atât de hotărâtă, nu am fi văzut prezența aceasta la vot. Și este un lider foarte uman, apropiat de popor. Am văzut-o mai devreme cum postase un video în care arăta discrepanța între numărul de femei care au votat și numărul de bărbați și le-a bătut obrazul "hai, domnilor, curaj, mergeți și voi la vot!" (vedeți video AICI). A mulțumit de câteva ori Diasporei, tinerilor, a vorbit cu fiecare segment în parte. 

- Prin apelul acesta constant "mergeți la vot, mergeți la vot!", Maia Sandu nu s-a limitat la pragul de 33% de prezență la vot, ci a vrut ca prezența să fie zdrobitoare, ca răspunsul să fie unul foarte hotărât, pentru că este voința poporului și e o voință care se aude mai departe. Și la Bruxelles și în SUA și peste tot se va auzi că poporul vrea să meargă către Vest! Altfel, apăreau pro-rușii (și contestau legitimitate alegerilor - n.red.). 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.