Monday, Oct 28, 2024
Actualitate Internă Cap de pod

Prezidențiabila Elena Lasconi spune că a fost martora unui caz de ingerință rusească în procesul electoral al R.Moldova de pe 20 octombrie: "Cineva urla: să votezi cum am zis eu!". Apelul lansat către basarabenii din România: "Vă rog mult să mergeți la vot! Sunt vremuri complicate". Întrebată cu cine s-ar sfătui în politică, Lasconi răspunde: Maia Sandu

Prezidențiabila Elena Lasconi spune că a fost martora unui caz de ingerință rusească în procesul electoral al R.Moldova de pe 20 octombrie: "Cineva urla: să votezi cum am zis eu!". Apelul lansat către basarabenii din România: "Vă rog mult să mergeți la vot! Sunt vremuri complicate". Întrebată cu cine s-ar sfătui în politică, Lasconi răspunde: Maia Sandu

Candidata USR la alegerile prezidențiale din România, Elena Lasconi, a relatat, într-un interviu acordat miercuri pentru Digi24, că, în data de 20 octombrie, a fost martora unui caz de ingerință rusească în procesul electoral al Republicii Moldova. 

Aflată la Verona, Elena Lasconi a mers să se întâlnească și cu Diaspora moldovenească din orașul italian menționat, mai precis cu acei moldoveni care stăteau la coadă pentru a vota la referendumul privind integrarea europeană a R.Moldova, respectiv în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale. 

La un moment dat, o persoană s-a oprit cu un automobil în dreptul cetățenilor aflați la coadă și a urlat către cineva "să votezi cum am zis eu!", a relatat prezidențiabila Elena Lasconi. 

Subliniind magnitudinea ingerinței rusești în procesul electoral din R.Moldova, Elena Lasconi a lansat un apel către basarabenii din România să contrabalanseze această ingerință, iar astfel să meargă, în număr cât mai mare, să voteze pe 3 noiembrie în turul doi al alegerilor prezidențiale. 

De asemenea, întrebată cine sunt acei lideri politici cu care s-ar sfătui, Elena Lasconi a menționat două personalități: președinta Maia Sandu și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. 

Elena Lasconi: M-aș sfătui cu Roberta Metsola sau cu Maia Sandu. De la noi (din România - n.red.), nu știu, căci eu vreau să fac politică de top. Și să știți că voi putea să fac asta. Politicienii (pe plan internațional - n.red.) se uită la tine în primul rând dacă ești un om cinstit. 

Moderator: V-ați sfătuit cu Maia Sandu?

Elena Lasconi: Da, am comunicat, dar nu vă voi spune ce. Oricum, îi doresc mult succes, iar în acest sens fac apel la Diaspora din România, adică la moldovenii din Republica Moldova care se află în România să meargă la vot! Este foarte important, căci în prezent e o propagandă rusă incredibilă, se cumpără voturi. Vă rog mult să mergeți la vot! Am trăit pe pielea mea (ingerința rusească în procesul electoral al R. Moldova - n.red.). Am avut o experiență la Verona când m-am dus la secția de votare unde votau moldovenii din Republica Moldova și la un moment dat a venit o mașină de teren și am auzit când cineva urla la unul dintre cei care stăteau la coadă "să votezi cum am zis eu!". Și acolo se încearcă să se pună presiune pe votanți. Sunt vremuri complicate. 

Vedeți video de la 41:30: 



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.