Actualitate Internă

Scandalos: Ministerul Culturii de la Chișinău îl îndoapă cu bani publici pe milionarul Val Butnaru, boss al oficinei moldoveniste Jurnal TV și naș al FSB-istului Iurie Roșca. O MITĂ împachetată ”legal” pentru propagandistul care i-a spălat pe infractorii Rusiei la fel de zelos ca Natașa Morari

Scandalos: Ministerul Culturii de la Chișinău îl îndoapă cu bani publici  pe milionarul Val Butnaru, boss al oficinei moldoveniste Jurnal TV și naș al FSB-istului Iurie Roșca. O MITĂ împachetată ”legal” pentru propagandistul care i-a spălat pe infractorii Rusiei la fel de zelos ca Natașa Morari

Din motive ce ne exced cu totul, milionarul Valentin Butnaru (aka Val Butnaru, boss-ul Jurnal TV / foto stânga sus) va fi îndopat, lunar, cu o ”indemnizație de merit” de peste 10500 lei. Adică, anual, lui Butnaru i se vor oferi, pe tavă, peste 125.000 lei bani publici. 

Scandaloasa decizie aparține Ministerului Culturii prin intermediul așa-zisei ”Comisii naționale pentru acordarea indemnizației de merit” – a se observa titulatura sovietică a acestei pârghii. 

Amintim că putred de bogatul Val Butnaru deține unul dintre cele mai obraznice trusturi moldoveniste/stataliste din R.Moldova – Jurnal TV. Problema NU sunt banii, dacă sunt produși cinstit, ci faptul că Butnaru a ajuns peste noapte, dintr-un simplu angajat la diverse foi fără prezent și viitor, cu un salariu care abia ajungea de la o lună la alta, mare patron  al unui trust de milioane de euro. Trust care rostogolește non-stop cele mai purulente narațiuni moldoveniste – de la moldovenismul stalinist la așa-zisa ”națiune civică moldovenească”, care nu e altceva decât cel mai nou chip al mai vechiului moldovenism stalinist. 

Travestit cu lozincile așa-zisei ”anti-corupții”, Jurnal TV i-a spălat ani la rândul pe infractorii Rusiei, în frunte cu Șor și Veaceslav Platon. Totul la ordinele acestui Val(entin) Butnaru, îndopat din nou și din nou cu bani publici în cea mai săracă țară a Europei. Pentru ce merite?! Mesajele Jurnal TV au fost similare, ani de zile, cu cele împroșcate de Natașa Morari, indubitabilă agentă FSB. Aceasta în condițiile în care o parte din vechea agentură FSB-istă a lui Iurie Roșca se află, în prezent, plantată la Jurnal TV.

(Iurie Roșca)

Pentru neofiți, precizăm că Val Butnaru este nașul lui Iurie Roșca (coordonator al Sputnik.md și agent FSB-ist interzis pe teritoriul României pe o perioadă nedeterminată). După ce au compromis și au îngropat împreună unionismul, în anii ‘90 și 2000, de câțiva ani cei doi pozează în certați, deși se supun acelorași narațiuni rusești rostogolite în alte doze și în alte etape.   

De ce îi face puterea de la Chișinău cadou un purcoi de bani publici lui Butnaru, milionar oricum? Pentru că urmează alegeri și puterea se prăbușește în toate sondajele, motiv pentru care îl mituiește ”legal” pe acest lătrău de serviciu. Dar și pentru că moldovenist-statalistul Butnaru are convingeri similare cu cele ale moldoveniștilor de la putere.   

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.