Editorial

Ascultaţi-vă inima! Daţi-le copiilor şi nepoţilor dreptul la viitor, la o viaţă normală, lepădaţi-vă de hotarul ruşinos de pe Prut şi Reîntregiţi-vă Ţara!

Ascultaţi-vă inima! Daţi-le copiilor şi nepoţilor dreptul la viitor, la o viaţă normală, lepădaţi-vă de hotarul ruşinos de pe Prut şi Reîntregiţi-vă Ţara!

Cumpăna dintre ani e un moment de adâncă trăire lăuntrică, blagoslovită de curăţenia ninsorilor, care înveşmântează Ţara în alb de la Munte până la Mare, de la Nistru până la Tisa, de la Dunăre până în împărăţia brazilor carpatini. Dispar frontierele dintre ani şi secole, timpul se cerne în veşnicie ca un colind de veste bună fără început şi fără sfârşit, pământurile sprijinite de osemintele strămoşilor se înfioară şi îşi deapănă vraja şi miracolul ca acum două mii de ani, scoţând din adâncuri de neuitare datina străbună şi ritualul comunicării cu Cerul. Ţara devine o suflare, un crez, un colind de înălţare şi purificare. Cetele de urători, colindători, semănători par desprinse de pe o frântură de ev tracic, dacic sau latin care ne poartă prin eternitatea tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, ne îndulcesc văzul şi auzul cu armonia magică a limbii române. Omul se contopeşte cu Natura, se dizolvă în curăţenia credinţei, se lasă cuprins de minunăţia datinilor şi devine mult mai bun şi mai aproape de Dumnezeu.

Opriţi-vă din goană şi din necazuri. Ascultaţi-vă inima şi lipiţi-vă auzul de respiraţia pământului, apelor, codrilor, văzduhului, de nepieritoarele noastre colinde şi urături, de respiraţia trecutului, prezentului şi viitorului acestei Ţări fără de pereche, scăldată în lumina divină şi în curăţenia fulgilor şi colindului de primenire şi înălţare.

Ascultaţi-vă inima, daţi-le copiilor şi nepoţilor dreptul la viitor, la o viaţă normală, lepădaţi-vă de hotarul ruşinos de pe Prut şi Reîntregiţi-vă Ţara!

Tuturor conaţionalilor de acasă şi din străinătate vă doresc -- să înfloriţi La mulţi ani pe pământul matern, în ROMÂNIA REÎNTREGITĂ!

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.