Externe

Succesul Ucrainei în război, vital pentru securitatea Europei. Rusia are planuri să atace R.Moldova, dar nu numai! Avertismentul unui expert polonez în afaceri internaționale

Succesul Ucrainei în război, vital pentru securitatea Europei. Rusia are planuri să atace R.Moldova, dar nu numai! Avertismentul unui expert polonez în afaceri internaționale

Potrivit șefului Institutului Polonez de Afaceri Internaționale (PISM), Rusia ar dori și are planuri să atace atât Moldova, cât și statele baltice sau chiar Polonia și Finlanda. Cu toate acestea, un astfel de atac nu este viabil atât timp cât Ucraina se apără cu succes de hoardele Kremlinului. 

"Acesta va fi un an foarte dificil pentru Ucraina, pentru lume și în cele din urmă pentru Rusia. Va exista o încercare de erupere (a ostilităților - n.red.)", a declarat Slawomir Debski pentru postul de radio privat RMF FM. În opinia sa, "Rusia nu și-a revizuit obiectivele" și "va căuta să lichideze statul ucrainean", iar acest lucru vine pe fondul concepției politice a lui Vladimir Putin că nu există o națiune ucraineană.

"Am auzit recent un interviu cu un soldat rus care a continuat să susțină că există un război civil. Deoarece nu există Ucraina, o tulpină a națiunii ruse se luptă cu o altă tulpină a națiunii ruse și totul e cauzat de intervenția americanilor, polonezilor și a altora", a adăugat expertul polonez, descriind mentalitatea rușilor.

Potrivit șefului PISM, Putin a mizat pe câștigarea rapidă a războiului, iar prelungirea conflictului reprezintă o veste proastă pentru Rusia. 

"Putin și-a încredințat întreaga sa identitate politică, întreaga sa moștenire agresiunii împotriva Ucrainei", a subliniat Debski. 

"Armata rusă ar trebui să sufere o prăbușire. Ar trebui să înceteze să mai fie capabilă să efectueze orice operațiuni. Ar trebui să-și piardă capacitatea de a apăra acele teritorii pe care le-a capturat - inclusiv Crimeea", a adăugat acesta, întrebat ce ar trebui să se întâmple pentru ca războiul să se termine. În opinia sa, Ucraina poate conta în continuare pe sprijinul Occidentului, în primul rând al Statelor Unite.

"Când Ucraina cade, Moldova, statele baltice și Polonia vor fi în pericol, din cauza faptului că acest lucru va crește apetitul lui Putin", a prezis expertul. (sursa: AICI)

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.