Externe

Rusisme: Șoseta unui militar rus din Belgorod, mort în Ucraina, a fost expusă în muzeul de istorie locală din oraș. Cultul invadatorilor care săvârșesc genocid în Ucraina, violuri și tâlhării

Rusisme: Șoseta unui militar rus din Belgorod, mort în Ucraina, a fost expusă în muzeul de istorie locală din oraș. Cultul invadatorilor care săvârșesc genocid în Ucraina, violuri și tâlhării

Șoseta unui militar din Belgorod ucis în războiul purtat de Rusia în Ucraina este expusă într-un muzeu din Alekseevka. În plus, pantalonii de camuflaj, cizmele militare și vesta bărbatului sunt și ele expuse în muzeu. De asemenea, sunt expuse și lucrurile altor invadatori din regiunea Belgorod care au murit în Ucraina.

O practică similară cu bunurile oamenilor uciși în război a fost observată și în alte orașe din Rusia, scrie ”Podyom”. Sergentul-adjunct Vadim Rozhkov a murit pe 8 iunie în Ucraina. A fost decorat post-mortem cu „Ordinul Curajului”. 

Muzeul a confirmat pentru "Podyom" că există o astfel de expoziție, dar le-a fost teamă să vorbească despre ea: "Avem mai multe persoane acolo, mai multe exponate. Nu dăm nicio informație la telefon”.

De asemenea, în muzeul din Alekseevsk există un caiet al lui Dmytro Lytnev, care a murit în război, și un flacon militar al lui S. Șevcenko, și el sucombat pe când invada Ucraina.

Un alt muzeu din regiunea Belgorod, Muzeul de Istorie Locală Korochanskoye, a expus o vestă și o uniformă a lui Ruslan Iarovski, ocupant rus care a murit în luna septembrie a anului trecut. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.