Actualitate Internă

Separatiștii Rusiei din așa-zisa Transnistria, isterizați de noile modificări aduse Codului penal din R.Moldova, care incriminează separatismul și complotul împotriva statului. Krasnoselski și teroriștii Kremlinului

Separatiștii Rusiei din așa-zisa Transnistria, isterizați de noile modificări aduse Codului penal din R.Moldova, care incriminează separatismul și complotul împotriva statului. Krasnoselski și teroriștii Kremlinului

Așa-zisa conducere a regiunii transnistrene anunță că este nemulțumită de faptul că noile modificări aduse Codului penal din R.Moldova – votate de Parlament, într-o primă lectură, la finalul anului trecut (22 decembrie) – incriminează separatismul și complotul împotriva statului. 

Așa-zisul minister de ”externe” de la Tiraspol i-a solicitat ”explicații” vicepremierului pentru Reintegrare de la Chișinău – Oleg Serebrian –, insistând mincinos că modificările Codului penal ar fi îndreptate ”împotriva locuitorilor” din așa-zisa Transnistria. Răspunsul vicepremierului i-a nemulțumit și mai mult pe separatiștii Moscovei, care l-au catalogat drept ”formal”.   

E cât se poate de normal să-i scandalizeze modificările operate Codului penal, cu atât mai mult cu cât Krasnoselski și toți ceilalți argați ai Rusiei din așa-zisa Transnistria se fac vinovați de separatism și complot împotriva statului la porunca Kremlinului. 

Printre altele, modificările aduse Codului penal vizează ”structurile informative ilegale”, ”entitățile anticonstituționale” precum și ”culegerea neautorizată de informații pe teritoriul R.Moldova”.

Mai mult, potrivit ZiarulNațional.md, Codul penal va mai fi completat cu o nouă componentă de infracțiune – acțiunile săvârșite cu scopul de a separa o parte a teritoriului R.Moldova, precum și distribuirea informațiilor care incită la astfel de acțiuni. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.