Podul Minciunilor Actualitate Internă

VIDEO. Marcel Ciolacu, viitorul premier al României, minte de îngheață apele: își declară susținerea pentru Maia Sandu, dar pompează bani cu nemiluita în socialistul rusofil Ion Ceban, pionul politic al Moscovei în R.Moldova

VIDEO. Marcel Ciolacu, viitorul premier al României, minte de îngheață apele: își declară susținerea pentru Maia Sandu, dar pompează bani cu nemiluita în socialistul rusofil Ion Ceban, pionul politic al Moscovei în R.Moldova

Invitat la RTV, un post românesc din categoria celor care tocmai au fost suspendate în R.Moldova din motive de propagandă rusofilă, Marcel Ciolacu, liderul PSD, cel mai important și mai corupt partid din România, și-a declarat „susținerea” pentru președinta Maia Sandu, declarații pe care noi le considerăm mincinoase. 

Nu doar că Ciolacu nu o apreciază pe Maia Sandu, care reprezintă un gen politic de care pesediștii se tem și pe care îl detestă la modul cel mai sincer, ci a ales să susțină inclusiv financiar un rusofil notoriu despre care Statele Unite au afirmat recent că este finanțat de Kremlin. Ciolacu a fost însă nevoit să dea un răspuns apreciativ și de susținere în ceea ce o privește pe Maia Sandu pentru că, în România, e delicat s-o critici public pe lidera de la Chișinău, aceasta bucurându-se de o popularitate uriașă, cu mult peste a oricărui lider român. 

Chestionat la RTV (România TV) de un jurnalist în relații apropiate cu politicienii aflați la putere, cel mai probabil din rațiuni financiare, dacă ar susține o posibilă candidatură a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România, Marcel Ciolacu răspunde că e unul dintre susținătorii președintei R.Moldova și ai unificării României Mari.

„Avem o criză de securitate în zonă și trebuie să fim foarte atenți la întreg contextul. Una e ceea ce ne dorim sau ceea ce considerăm că e corect și alta e realitatea. E un scenariu de lucru. Nimeni nu o poate împiedica pe Maia Sandu să candideze. Eu o susțin cât pot de mult pe Maia Sandu mai ales în această perioadă dificilă prin care trece Republica Moldova în acest moment. Dar, de asemenea, facem parte din familii politice diferite”, a răspuns Ciolacu.

Că nu susține nici Unirea, nici candidatura președintei Sandu o indică fervoarea cu care PSD (și PNL) pompează bani în socialistul pro-rus și românofob Ion Ceban. Bine, e foarte posibil să fie vorba de mai mult decât de gesturi cu motivații politice, având în vedere apetitul pentru parandărături al pesediștilor.  

În noiembrie trecut, exact în toiul protestelor prin care se încerca destabilizarea R.Moldova, Ciolacu se deplasa personal la Chișinău pentru o întâlnire cu Ceban,  principalul pion politic al Rusiei în R.Moldova, personajul (notoriu pentru românofobie și FSB-ism) jucând un rol esențial în partitura prin care Kremlinul încearcă să mențină teritoriile dintre Prut și Nistru în capcana Estului. 

Podul.ro a comentat la vremea respectivă gestul incalificabil al lui Marcel Ciolacu: „reprezintă nu numai o inconștiență de valet și o insultă adusă românilor basarabeni, ci și un evident gest anti-românesc. Același Ceban este un susținător frenetic al așa-zisului ”protest” pe care FSB-GRU îl regizează de mai bine de două luni în centrul Chișinăului cu scopul de a forța prăbușirea guvernării pro-europene. La toate acestea se adaugă o altă evidență de necontestat: PSD Buzău – adică fieful lui Marcel Ciolacu – îl sponsorizează cu sume importante pe Ceban – vorbim despre banii publici ai contribuabililor din România”. Detalii AICI

Primăria Chișinău, condusă de prorusul Ceban (care provine din partidul lui condus de Vladimir Voronin și Igor Dodon), a primit recent un sprijin substanțial de la Consiliul Județean Buzău, condus de un apropiat al lui Ciolacu. CJ Buzău, condus de Petre Emanoil Neagu (PSD), a adoptat în ședința din luna mai 2022 două hotărâri prin care direcționează 400.000 de euro și 400.000 de lei în proiecte pentru Primăria Chișinău, potrivit deciziilor publicate pe site-ul consiliului. Astfel, Consiliul Județean Buzău va plăti Primăriei Chișinău 350.000 pentru amenajarea Parcului Catedralei și alte 50.000 de euro pentru reparația unui pasaj pietonal subteran de pe Bulevardul Dacia, potrivit hotărârii oficiale.

În plus, Consiliul Județean Buzău a mai alocat 400.000 lei pentru organizarea și desfășurarea în comun, în perioada 2-5 iunie 2022 a ediției a IV-a a Festivalului „Buzău Fest” și ediției a II-a a evenimentului „Zilele Chișinăului”, după cum arată o altă hotărâre adoptată de CJ Buzău.

Partidul lansat de primarul Ceban, “Mișcarea Alternativa Națională” (MAN), este finanțat din surse de la Moscova, a indicat și document privind sancțiunile aplicate de SUA pentru 21 de persoane și entități din Republica Moldova.

Printre „relațiile” lui Ceban la București se mai numără controversații Dan Tudorache, fostul primar al Sectorul 1, în prezent deputat PSD, acuzat de nenumărate fapte de corupție în mai multe dosare penal, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, subiectul unor dezvăluiri de presă zguduitoare privind felul mafiot în care este administrat sectorul în fruntea căruia se află. PODUL a scris AICI

Ciolacu despre Maia Sandu, de la minutul 19 aprox:



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.