Actualitate Internă

VIDEO O deputată PAS anunță că va aborda subiectul demolării monumentelor sovietice

VIDEO O deputată PAS anunță că va aborda subiectul demolării monumentelor sovietice

R.Moldova este țară candidat privind aderarea la Uniunea Europeană, dar în același timp are pe teritoriul său monumente ale liderilor sovietici. În acest context, președinta Comisiei pentru Politică Externă și Integrare Europeană, Doina Gherman, a menționat, într-un interviu acordat pentru NordNews, că această problemă va fi abordată în scurt timp în cadrul discuțiilor la nivel de legislativ.

Întrebată dacă vor exista proiecte de legi în Parlamentul R.Moldova cu privire la demolarea monumentelor sovietice, Doina Gherman a declarat că nu răspunde direct de acest subiect, dar că-l va pune în discuție. 

"Comisia pentru Educație și Cultură este direct responsabilă de tot ce ține de monumente. Nu pot să cunosc la nivel de legislație ce prevede, dar este o remarcă bună. Voi aborda colegii mei din comisie", a precizat președinta Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană.

Vedeți video: 



În prezent, în Republica Moldova, mai există 17 monumente ale liderului bolșevic Vladimir Lenin, două ale lui Karl Marx, iar la Bălți pe frontispiciul clădirii Centrului Multifuncțional este instalat basorelieful turnat în beton ale lui Lenin, Karl Marx și Fridrich Engels.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.