Podul Minciunilor Actualitate Internă

Rusofilii din România se năpustesc asupra Maiei Sandu. După senatoarea Șoșoacă, un alt clămpău penal o denigrează public la Realitatea PLUS, acuzând că este creația „familiei Soros” care „desființează familia” și „amestecă sexurile”

Rusofilii din România se năpustesc asupra Maiei Sandu. După senatoarea Șoșoacă, un alt clămpău penal o denigrează public la Realitatea PLUS, acuzând că este creația „familiei Soros” care „desființează familia” și „amestecă sexurile”

Așa-zisul consultant politic român Miron Mitrea, fost lider de sindicat, ajuns politician și apoi condamnat la închisoare pentru fapte grave de corupție, s-a apucat să comenteze politica externă a R.Moldova și mandatul Maiei Sandu, acuzând - după ce acesta s-a întâlnit la Davos, cu Alexander Soros, fiul celebrului miliardar american, George Soros - că este creația familiei Soros.

Comentariul lui Mitrea se înscrie în aceeași notă conspiraționist-putnistă ca și recentul delir al senatoarei Diana Șoșoacă despre care Podul a scris AICI, servind intereselor facțiunilor pro-ruse din R.Moldova, foarte aproape de a se înșuruba din nou la putere. În urmă cu două săptămâni, senatoarea Șoșoacă a urlat la un post de televiziune online că Maia Sandu și-a „vândut țara lui Soros”.

Întrebat la Realitatea PLUS care este interesul lui Soros față de Maia Sandu și față de Republica Moldova, consultantul politic a răspuns: „Nu este vorba de interesul lui Soros doar față de Moldova. Alex Soros este cel care moștenește. Maia Sandu este în mod evident creația lor. Sunt mulți șefi de stat sau de guvern pe care au reușit să îi sprijine prin media, prin finanțări. Soros este cel care a ieșit la iveală, este mai puțin orgolios, a vrut să se știe că el este acolo”.

„Progresismul amestecă sexurile, desființează familia, legea nu mai contează. El influențează foarte mult social media și creează o impresie foarte proastă despre clasele politice din toată lumea. Toate clasele politice din toate țările din lume sunt oglinda fidelă a populației respective pentru că ei sunt de acolo. Această încercare de a controla ceea ce mâncâm, ceea ce gândim, de a ne face să disprețuim are un singur scop: statele să rămână doar cu datoria de a păstra și de a le apăra libertatea celor care conduc.

Din fericire, văd că au apărut și politicieni importanți. Această împingere a populației lumii către un sistem de organizare tip nestatal în care să conducă corporațiile, de marile firme care controlează lumea. De fapt, asta vor băieții de la Davos”, a mai spus Mitrea la Realitatea PLUS, unde este prezentat drept „consultat politic”. 

Prezența constantă a lui Mitrea la postul de televiziune Realitate Plus nu are, de fapt, legătură cu vreo calitatea de mare comentator politic a acestuia, interpretarea și comentariile sale fiind infantile și plagiate adesea din zonele conspiraționiste pesediste anti-globaliste, anti-corporații, anti-UE și anti-NATO, ci cu asocierea în afaceri a acestuia cu un alt fost pușcăriaș notoriu în România - Maricel Păcuraru, actualul patron al Realității, pe care Mitea l-a întâlnit la penitencarul Poarta Albă în perioada detenției. 

Cei doi s-au asociat recent și într-un mega-proiect imobiliar controversat ce urmează să fie dezvoltat la Cluj-Napoca și pe care îl promovează prin intermediul aceluiași post de televizune. În proiect sunt implicate nume controversate unele dintre ele aflate încă în spatele gratiilor. Detalii AICI.

În noiembrie 2014, Maricel Păcuraru a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Poșta Româna, cu prejudiciu de peste patru milioane de euro, în care a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

A fost mutat de la penitenciarul Galați la penitenciarul Poarta Alba, numit și ”penitenciarul VIP-urilor”, din cauza acuzațiilor că deținuții de lux s-ar fi bucurat de regim privilegiat.

Păcuraru a fost eliberat de la Poarta Albă în ianuarie 2017, după ce a executat 815 zile din pedeapsa de 1.460 de zile.

În același interval cu Păcuraru a ajuns la Poarta Albă și Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor în România. Condamnat în februarie 2015 la doi ani cu executare pentru luare de mită şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale în dosarul privind lucrările de renovare făcute la casa mamei sale, Mitrea a fost eliberat în mai 2016 după un an și patru luni de închisoare.

Maricel Păcuraru și Miron Mitrea ar fi împărțit chiar aceeași celulă.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.