Podul Minciunilor Actualitate Internă

La ordinele Rusiei, PSRM minte, prin gura românofobului Vlad Bătrîncea, că nu îl va mai susține pe Ivan Ceban la alegerile pentru Primăria Chișinăului, dar face asta numai pentru a mima ”independența” așa-zisului ”pro-european” Ivan. Jocul Kremlinului

La ordinele Rusiei, PSRM minte, prin gura românofobului Vlad Bătrîncea, că nu îl va mai susține pe Ivan Ceban la alegerile pentru Primăria Chișinăului, dar face asta numai pentru a mima ”independența” așa-zisului ”pro-european” Ivan. Jocul Kremlinului

PSRM va avea propriul candidat în cadrul alegerilor locale generale din această toamnă și nu va susține candidature actualului edil, Ivan Ceban, care și-a creat recent propria formațiune politică – Mișcarea Alternativa Națională (MAN), un partiduleț rusofil.

Potrivit Deschide.md, declarația a fost făcută de secretarul executiv al PSRM. Vlad Bătrîncea, în cadrul emisiunii „Новая Неделя” de la TV8.

L-am susținut pe domnul Ceban în două campanii anterioare, când a fost nominalizat de PSRM. Astăzi a decis să meargă pe propriul său drum. Este treaba lui. Cu toate acestea, Partidul Socialist va avea cu siguranță propriul său candidat. Avem o echipă foarte puternică la Chișinău”, a spus Batrîncea.

Totodată, el a menționat că PSRM va decide „în timp util” cine va fi candidatul formațiunii pentru funcția de primar general: „Nu avem nevoie de intrigi înainte de timp... Mai avem 9 luni de lucru la Chișinău”.

Precizăm că congresul de constituire a MAN a avut loc la data de 21 decembrie 2022. Din formațiune fac parte mai mulți foști membri ai PSRM, inclusiv deputatul Gaik Vartanean. La fel, șase consilieri municipali din cadrul CMC sunt membri MAN - Grigore Bejenaru, Ludmila Polodiuc, Eugenia Ceban și Oleg Șerepitco, Alexandru Aghenie și Serghei Afanasenco.

Nimeni nu poate pune bază în ce recită acum Bătrîncea, românofobul care în trecut a rupt harta României Mari în Parlamentul de la Chișinău (foto sus). În realitate, este mai mult ca sigur că toate partidele rusofile, în frunte cu PSRM, vor face front comun, într-un fel sau altul, în jurul lui Ivan Ceban, care e principalul pion politic al Rusiei în R.Moldova, așa cum pioni ai Rusiei sunt și cei de la PSRM. Fiindcă Ivan Ceban pozează, la ordinele Kremlinului, în ”pro-european” și ”independent”, PSRM nu face altceva decât să îl ajute în formarea acestei percepții mincinoase. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.