Actualitate Internă

ACUZAȚII de o gravitate extremă: La ordinul Kremlinului, primarul rusofil Ivan Ceban amenință că va lăsa Chișinăul fără apă! Scopul: inducerea de panică în societate și creșterea gradului de nemulțumire al populației. Agentul Ivan, principalul pion politic al Rusiei în R.Moldova

ACUZAȚII de o gravitate extremă: La ordinul Kremlinului, primarul rusofil Ivan Ceban amenință că va lăsa Chișinăul fără apă! Scopul: inducerea de  panică în societate și creșterea gradului de nemulțumire al populației. Agentul Ivan, principalul pion politic al Rusiei în R.Moldova

Agent al Rusiei, primarul Chișinăului – l-am numit pe rusofilul și românofobul Ivan Ceban – îi amenință pe locuitori că va sista aprovizionarea cu apă în municipiu. Această amenințare poate fi parte a unui scenariu rusesc menit să inducă stări de panică în societate, acuză Dumitru Alaiba, ministrul Economiei. 

Potrivit Deschide.md, joi, Premier Energy a amenințat S.A. Apă-Canal Chișinău cu deconectarea energiei electrice, scenariu care ar fi lăsat orașul fără apă. Potrivit furnizorului de energie, datoria totală a S.A. Apă-Canal Chișinău pentru consumul de electricitate constituie 73,2 milioane de lei. Ulterior, Premier Energy a decis să amâne deconectările până la 1 februarie. Ministrul Economiei îl acuză pe primarul Ivan Ceban că orchestrează întregul scandal pentru a crește gradul de nemulțumire a populației. 

”Dacă aș fi un agent al Rusiei în Primăria Chișinău, probabil aș avea indicații similare ca să cresc cu tot ce pot nivelul de nemulțumire și de panică în societate, prin aplicarea unor metode nu neapărat violente, dar administrative. Tot ce se întâmplă este responsabilitatea autorităților municipale și trebuie să fie asumat de cei pe care oamenii i-au votat. Știm că Ion Ceban a fost în cel mai direct mod menționat de Departamentul de Stat al SUA, unica lui reacție a fost de a cere probe. Nu este o reacție adecvată, pentru că asemenea instituții nu operează cu astfel de metode. Dacă ești menționat de Departamentul de Stat înseamnă că există toate motivele”, a acuzat Dumitru Alaiba, într-o emisiune JurnalTV.


De asemenea, Alaiba a amintit o serie de aspecte esențiale: Ivan Ceban este un virulent politruc pro-rus și românofob, dar care, la comanda Kremlinului, a preluat retorica ”pro-europeană”, pentru a-i prosti din nou pe basarabenii care nu rezonează cu politica Moscovei. 

În realitate, primarul Ivan Ceban este principalul pion politic al Rusiei în R.Moldova.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.