Externe

Paranoia și frica dictatorului Putin. La sosirea în Volgograd, unde îl comemorează pe Stalin, Putin a ordonat tăierea internetului și restricționarea traficului, dezarmându-și până și propria gardă

Paranoia și frica dictatorului Putin. La sosirea în Volgograd, unde îl comemorează pe Stalin, Putin a ordonat tăierea internetului și restricționarea traficului, dezarmându-și până și propria gardă

La sosirea în orașul Volgograd, Putin a ordonat ,,tăierea” internetului, și restricționarea traficului în centrul orașului. Garda de onoare – dezarmată

Paranoia și frica de posibile atentate la adresa sa îl determină pe dictatorul de la Kremlin să recurgă la cele mai penibile măsuri de precauție. Cu ocazia sosirii acestuia în orașul Volgograd, municipalitatea a restricționat traficul pentru toate tipurile de transport în centrul orașului și a închis complexul “Kurganul lui Mamai” pentru vizitatori. Despre acest lucru au informat Farida Rustamova și Maxim Tovkailo, jurnaliștii canalului de telegram Faridaily, transmite zona.media.

Proiectul Echo relatează că nici măcar trenurile de cale ferată nu au avut voie să intre în centrul orașului Volgograd. Ziarul "Bloknot" scria că trotuarele au fost curățate de muncitori cu perii și mopuri, cum se întâmpla odinioară și în România, cu prilejul vizitelor cuplului criminal Ceaușescu. În plus, localnicii au fost surprinși de numărul mare de însoțitori de câini care au invadat străzile. 

Se poate observa cu ușurință cum societatea rusă începe să semene din ce în ce mai mult cu cea nord-coreeană, iar aceste măsuri excepționale demonstrează că dictatorul este mai speriat ca niciodată de propriul popor. 

Din cauza faptului că pe 2 februarie Putin avea programată o vizită la complexul monumental Mamayev Kurgan și o întâlnire cu guvernatorul local, Andrei Bocharov, monumentul a fost închis până la ora locală 16:00, iar muzeul-panoramă al bătăliei de la Stalingrad, până la ora 18:00.

Abonații Faridaily și cititorii Bloknot au scris, de asemenea, că operatorii de telefonie mobilă au ,,tăiat” internetul în cartierele centrale ale orașului. Lui Putin îi este frică și de propia gardă de onoare, pe care a obligat-o să defileze fără flintele de paradă. 

În ajunul celei de-a 80-a aniversări a bătăliei de la Stalingrad și a sosirii lui Putin la Volgograd, un bust al marelui criminal bolșevic I. Stalin a fost dezvelit în oraș - asta-i Rusia: genocidară dintotdeauna. La 30 ianuarie, indicatorul "Volgograd" de la intrarea în oraș a fost înlocuit cu "Stalingrad". Se pare că acest lucru a fost făcut doar pentru câteva zile.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.