Actualitate Internă

APEL: Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, trebuie declarat persona non-grata și expulzat împreună cu alți 25 de așa-ziși ”diplomați” ruși, care nu sunt altceva decât agenți FSB-GRU!

APEL: Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, trebuie declarat persona non-grata și expulzat împreună cu alți 25 de așa-ziși ”diplomați” ruși, care nu sunt altceva decât agenți FSB-GRU!

După repetatele și sfidătoarele survolări ilegale a spațiului aerian al Republicii Moldova de către rachetele rusești de croazieră este necesar ca ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, să fie declarat persona non-grata, împreună cu alți 25 de "diplomăți" ruși. 

Această acțiune firească și foarte așteptată concordă cu principiile dreptului internațional, dar și cu prevederile art.11 din Convenția de la Viena din 1961 cu privire la relațiile diplomatice, în special cu referire la paritatea diplomaților în ambasade, exact cum au procedat statele baltice și majoritatea țărilor europene.

"Ușoara formă de COVID-19" a ministrului de Externe nu este un impediment serios pentru declanșarea procedurii respective. Situația națională și regională de securitate ne obligă să acționăm ferm și în consecință, altfel, după rachetele rusești, vor veni la Chișinău și tancurile rusești de la Tiraspol.

Avem nevoie de fapte concrete, nu doar de vorbe și declarații!

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.