Ziua Națională a României este precedată de ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorită la 30 noiembrie. Când vorbim de România vorbim despre o țară creștină, fapt făcut clar de lunga noastră tradiție ortodoxă, de prezența bisericilor noastre în toate localitățile, în toată țara, dar confimat și de orice studii și statistici ce s-au făcut pe această temă, așadar e firesc ca Ziua Națională să fie legată de ziua Sfântului Apostol care a adus întâiul cuvântul Evangheliei pe teritoriul țării noastre.
O statistică foarte recentă a arătat că din ce în ce mai mulți basarabeni înțeleg că, fiind români, pământul Basarabiei trebuie să se unească iar cu țara mamă – detalii AICI.
Și e firesc să fie așa. Dar la fel de firesc este să ne întoarcem și la Biserica mamă, la Biserica românilor. Nu e deloc potrivit să ne închinam la bisericile Mitropoliei Moldovei, aflată în ascultarea Moscovei, când avem și biserici și mănăstiri ale Mitropoliei Basarabiei, care e parte din Biserica Ortodoxă Română.
Știm bine cine este adevăratul cap al Bisericii FSB-iste Ruse și care sunt interesele celor care comandă acestei așa-zise ”mitropolii”. Iar aceste interese NU sunt deloc în folosul românilor în general, așadar nici în folosul românilor basarabeni.
Și cum ar putea să fie altfel, când Moscova a fost și este capitala de unde s-au dat atâtea ordine criminale ori de-a dreptul genocidare? Am uitat că de la Kremlin s-a dat ordinul pentru uciderea a milioane de locuitori ai URSS – kazahi, ucraineni și orice alt neam în vremea lui Stalin?
Nu tot de acolo s-a dat și ordinul pentru deportarea, înfometarea ori uciderea atâtor basarabeni după cel de-Al Doilea Război Mondial?
Când a vrut Kremlinul binele basarabenilor, binele românilor?
Și tocmai în Biserica condusă de la Kremlin să mergem la închinare? Să căutam să ne întoarcem la Biserica Mamă, la Biserica noastră, a neamului nostru care a fost întăi creștin și apoi român. E adevărat, nu sunt atât de multe biserici ale Mitropoliei Basarabiei, dar avem de ce să facem efortul de a merge până la acestea pentru închinare și slujire Domnului. În bisericile Mitropoliei Basarabiei suntem în bisericile noastre, ale neamului nostru. În bisericile acestea suntem acasă.