Actualitate Internă

APEL către basarabeni: întorceți-vă la Mitropolia Basarabiei, parte a Bisericii Ortodoxe Române! Așa-zisa mitropolie a Moldovei e doar un construct terorist al Bisericii FSB-iste Ruse

APEL către basarabeni: întorceți-vă la Mitropolia Basarabiei, parte a Bisericii Ortodoxe Române! Așa-zisa mitropolie a Moldovei e doar un construct terorist al Bisericii FSB-iste Ruse

Ziua Națională a României este precedată de ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorită la 30 noiembrie. Când vorbim de România vorbim despre o țară creștină, fapt făcut clar de lunga noastră tradiție ortodoxă, de prezența bisericilor noastre în toate localitățile, în toată țara, dar confimat și de orice studii și statistici ce s-au făcut pe această temă, așadar e firesc ca Ziua Națională să fie legată de ziua Sfântului Apostol care a adus întâiul cuvântul Evangheliei pe teritoriul țării noastre.  

O statistică foarte recentă a arătat că din ce în ce mai mulți basarabeni înțeleg că, fiind români, pământul Basarabiei trebuie să se unească iar cu țara mamă – detalii  AICI.  

Și e firesc să fie așa. Dar la fel de firesc este să ne întoarcem și la Biserica mamă, la Biserica românilor. Nu e deloc potrivit să ne închinam la bisericile Mitropoliei Moldovei, aflată în ascultarea Moscovei, când avem și biserici și mănăstiri ale Mitropoliei Basarabiei, care e parte din Biserica Ortodoxă Română.  

Știm bine cine este adevăratul cap al Bisericii FSB-iste Ruse și care sunt interesele celor care comandă acestei așa-zise ”mitropolii”. Iar aceste interese NU sunt deloc în folosul românilor în general, așadar nici în folosul românilor basarabeni.  

Și cum ar putea să fie altfel, când Moscova a fost și este capitala de unde s-au dat atâtea ordine criminale ori de-a dreptul genocidare? Am uitat că de la Kremlin s-a dat ordinul pentru uciderea a milioane de locuitori ai URSS – kazahi, ucraineni și orice alt neam în vremea lui Stalin?  

Nu tot de acolo s-a dat și ordinul pentru deportarea, înfometarea ori uciderea atâtor basarabeni după cel de-Al Doilea Război Mondial?  

Când a vrut Kremlinul binele basarabenilor, binele românilor?  

Și tocmai în Biserica condusă de la Kremlin să mergem la închinare? Să căutam să ne întoarcem la Biserica Mamă, la Biserica noastră, a neamului nostru care a fost întăi creștin și apoi român. E adevărat, nu sunt atât de multe biserici ale Mitropoliei Basarabiei, dar avem de ce să facem efortul de a merge până la acestea pentru închinare și slujire Domnului. În bisericile Mitropoliei Basarabiei suntem în bisericile noastre, ale neamului nostru. În bisericile acestea suntem acasă.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.